Sebeş – Turda, Când vor fi gata lucrările la autostrada "fazată"

28 Mai 2015
Sebeş – Turda, Când vor fi gata lucrările la autostrada
Autostrada Sebeş – Turda se va finaliza în etape. Astfel, loturile 1 şi 2, în 2016, iar loturile 3 şi 4 în 2017. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la suma de 1 miliard de euro, bani europeni. Dacă primele două loturi au finanţare POS T 2007-2013, celelalte două au finanţare POS T 2014-2020.

Comisia Europeană a acceptat finanţarea acestui proiect ca pe un compromis – creşterea şansei de accesare a fondurilor europene pentru ţara noastră.

Paradoxal, această autostradă este şi singura care leagă ceva de altceva. Practic, Sebeş – Turda va lega Coridorul IV Pan European, respectiv Constanţa – Nădlac, de autostrada Transilvania, mai exact porţiunea de 50 de kilometri finalizată.


Potrivit alba24.ro, la sfârşitul lunii mai, lucrările pe loturile 1 şi 2 din judeţul Alba, la Autostrada Sebeş - Turda, par să fie “împotmolite”.

Lucrările ar fi trebuit demarate luna trecută. În acest moment, pe cele două tronsoane nu s-a finalzat nici măcar amenajarea de şantier.

Comunitatea de pe forumul peundemerg.ro urmăreşte în continuare stadiul lucrărilor, în condiţiile în care această investiţie, odată finalizată, ar urma să decongestioneze unul dintre cele mai aglomerate drumuri naţionale din judeţul Alba, ce face legătura dintre Alba Iulia (Sebeş) şi Cluj.


Începerea lucrărilor pentru constucţia autostrăzii Sebeș-Turda erau anunţate, iniţial, pentru primăvara anului 2014. Durata de construcție a autostrăzii este aproximată la 22 de luni, dintre care 4 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră