Schulz: David Cameron a luat ostatic întregul continent european

25 Iun 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Schulz: David Cameron a luat ostatic întregul continent european

Decizia lui Cameron de a demisiona – dar nu chiar acum, abia peste 3 luni – a stârnit reacții pe continent. Uniunea Europeană i-a arătat deja Marii Britanii ușa, iar decizia lui Cameron de a-și mai amâna demisia nu face decât să enerveze Bruxelles-ul .

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a considerat că este "scandalos" ca premierul britanic, David Cameron, a ales să demisioneze abia în octombrie. Mai mult, el a spus că David Cameron  "a luat ostatic întreg continentul european".

Atunci când David Cameron și-a anunțat în 2013 intenția de a organiza un referendum privind menținerea sau ieșirea Marii Britanii din UE, "el a ținut închis un continent întreg pentru negocierile sale tactice", a declarat liderul social-democrat la postul național de televiziune ARD.

După victoria Brexitului în cursul referendumului de joi, David Cameron și-a anunțat demisia, precizând că va părăsi postul după desemnarea unui nou lider la congresul partidului său conservator, la începutul lunii octombrie.

"Încă o dată, un continent întreg este luat ostatic pentru reflecții interne ale partidului conservator britanic", a acuzat Martin Schulz, care a subliniat că această retragere vine prea târziu.

"Se poate convoca un congres și mâine dimineață, dacă se dorește", a insistat președintele Parlamentului European.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră