Scenariu terifiant. Soţul lui Sevil Shhaideh va fi expulzat din ţară

04 Ian 2017 | scris de Mara Răducanu
Scenariu terifiant. Soţul lui Sevil Shhaideh va fi expulzat din ţară

Reamintim că Sevil Shhaideh, prima propunere a lui Liviu Drganea, pentru funcţia de premier a fost refuzată de Klaus Iohannis. Preşedintele nu a justitificat însă refuzul în acest caz, dar relatările din presă sugerau că ar fi vorba de probleme care ţin de siguranţa naţională. În noul Guvern, Sevil ocupă portofoliu de postul de vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale.  

Amintim că Andrei Tinu, fost vicepreședinte și de președinte interimar al Autorității Naționale pentru Cetățenie, a explicat, pentru DC News, procedura privind obținerea cetățeniei în acest caz.Andrei Tinu ne-a spus că, la momentul acordării cetățeniei române, soțul doamnei Sevil Shhaideh a îndeplinit toate condițiile impuse de Legea cetățeniei române, Comisia pentru cetățenie cerând și primind avizele de la toate serviciile secrete (SRI, SIE etc).

"Dacă ar fi avut vreo problemă, sunt absolut sigur că domnul Shhaideh nu ar fi devenit cetățean român. Toate serviciile şi-au dat OK-ul. Eram în funcție atunci", a spus Andrei Tinu.

Sevil Shhaideh, respinsă de Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea PSD - ALDE ca Sevil Shhaideh să fie premier fără a da nicio explicație pe marginea acestui subiect.

"Când am avut consultări cu partidele politice, PSD și ALDE, care au ținut să vină împreună la consultări, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumentele pro și contra și am decis să nu accept această propunere", a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Președintele nu a spus nici până astăzi care sunt motivele respingerii primei propuneri pentru funcția de premier.

Sevil Shhaideh, aviz pozitiv

Sevil Shhaideh, propusă pentru funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a primit, aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare reunite. Ea a fost audiată de comisiile reunite pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și comisia pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului și privatizare din Senat.  Sevil Shhaideh a primit, în finalul ședinței, 28 de voturi "pentru" și 11 "împotrivă".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră