În timp ce angajați în unități medicale, membri ai Federației Sanitas, protestează, joi, în piața Victoriei, nemulțumiți de forma actuală a Legii privind salarizarea, ministrul Sănătății susține că ”salariile cresc”.
"De luni de zile, guvernanții nu fac decât să mimeze interesul față de domeniile pe care ei înșiși le-au decretat < >. Sub pretextul respectării Programului de guvernare, adoptă măsuri care se dovedesc a fi, în realitate, în defavoarea angajaților din Sănătate și Asistență socială. Cum cred ei că vor opri plecarea personalului medical din sistemul public, fie în afara țării, fie către privat, cu măsuri care au ca efect scăderea veniturilor acestora, pierderea tichetelor de masă în 2018, creșterea numărului de gărzi suplimentare obligatorii sau dezbinarea echipelor medicale din spitale?", a precizat într-un comunicat Leonard Bărăscu, președintele Federației SANITAS.
Sindicaliștii au scandat : ”Drepturi pentru TESA”, ”Medicii nu vor munci 48 de ore neplătiți” , ”Dacă tot nu dați, măcar nu ne luați”.
Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat, joi, la Palatul Parlamentului că ”salariile cresc” și că se vor face calcule în așa fel încât ”să nu existe scăderi de venituri”.
"Salariile nu scad. Din contră, salariile cresc. Există însă anumite voci care susțin că din cauza faptului că nu se vor acorda sporurile la cuantumul maxim, există posibilitatea să scadă veniturile. Noi în momentul de față facem simulări pe aceste scenarii. Am exclus foarte multe din situațiile semnalate și vreau să vă asigur că la sfârșitul discuțiilor pe care le vom avea cu Ministerul de Finanțe și cu sindicatele... Doamna ministru al Muncii a și lansat ieri o propunere cu care sindicatele au fost de acord. Vineri va avea loc o întâlnire pe această temă pentru a calcula exact pe fiecare familie profesională sau pe fiecare specialitate salariul și sporul aferent, în așa fel încât să nu existe scăderi de venituri".