România intenționează să cumpere rachete Patriot

20 Apr 2017
România intenționează să cumpere rachete Patriot

România va cumpăra rachete americane Patriot, iar în vară participăm la exerciţii militare cu 40.000 militari din peste 20 de ţări, în regiunea Mării Negre

Şeful Statului Major, generalul Nicolae Ciucă, a anunţat joi într-o conferinţă de presă că România intenţionează să cumpere rachete americane Patriot. În acelaşi timp, Ministerul Apărării Naţionale susţine, că în perioada iunie-august, în regiunea Mării Negre, vor avea loc 18 exerciţii internaţionale la care vor participa 40.000 de militari din peste 20 de ţări. 

Mai exact, la exerciţiile din vară vor participa 40.000 de militari din peste 20 de ţări aliate şi partenere. Din aceştia 15.000 militari vor fi români cu peste 2.000 de mijloace tehnice, transmite MApN pentru Mediafax.

Cel mai mare exerciţiu al Alianţei Nord-Atlantice de anul acesta, Noble Jump (NOJP 17), se va desfăşura în luna iunie şi va testa capacităţile operaţionale ale elementelor forţei NATO cu nivel ridicat de operativitate (VJTF) şi capabilităţile implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO (RAP) în România şi Bulgaria.

Cheltuielile pentru apărare ale României vor depăşi în premieră în acest an pragul de 3 miliarde dolari, mai mult decât bugetele cumulate pentru apărare ale Ungariei şi Cehiei şi peste sumele alocate în această privinţă de Grecia, însă România, ca şi celelalte state din regiune, au o mare vulnerabilitate în raport cu Rusia pentru că nu dispun de sisteme moderne de apărare antirachetă, arată publicaţia specială "Air and missile defence in Europe", realizată în noiembrie de trustul britanic Jane's Information Group.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră