Românca rănită în atacul de la Stockholm, o cerşetoare de 83 de ani (VIDEO)

09 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Românca rănită în atacul de la Stockholm, o cerşetoare de 83 de ani (VIDEO)

Păpuşa Ciuraru, de 83 de ani, se afla, vineri, cu puțin timp înainte de ora 15, la locul său obișnuit de pe Drottninggatan şi cerşea când camionul ucigaş a pătruns pe artera pietonală şi s-a oprit într-un magazin, relatează cotidianul suedez expressen.se despre românca rănită în atentatul de la Stockholm.

"Am crezut că totul s-a terminat", a declarat ea reporterului Expressen, care a vizitat-o la spitalul St.Goran, unde a fost operată la un picior, după ce a fost rănită în atac. Păpușa Ciuraru trăieşte pe străzi, şi zi şi noapte. De câțiva ani ea se află în Suedia pentru a-şi ajuta copiii și nepoții la cerșit.

"A fost un idiot care a intrat cu camionul pe Drottninggatan. A intrat în statuilea alea urâte de beton. Dar nu a reușit să mă lovească", povesteşte Păpuşa Ciuraru.

„Am crezut că toată lumea mă va călca în picioare pentru a se salva“, a continuat ea. Păpuşa Ciuraru a fost lovită la picior de una din statuile-leu de beton, dărâmate de camion. Aceste statui sunt montate pe artera pietonală pentru a împiedica accesul maşinilor.

"Oamenii din jurul meu ţipau. Am crezut că e vreun război. Am încercat să mă ridic și să fug, dar mi-a căzut o piatră mare peste picior", a povestit ea.

Bucata de ciment desprinsă din statuie i-a căzut femeii pe gleznă, provocându-i fracturi. Douăzeci și patru de ore mai târziu, ea se afla la Spitalul St.Göran unde a fost operată. Aici au vizitat-o rudele, printre care şi sora ei, Luncuţa Căldăraru.

„Stăteam acolo am crezut că totul s-a terminat. Atunci au venit doi oameni. M-au luat şi m-au dus la un hotel în care am primit tratament. Am fost surprinsă că au rămas și m-au ajutat“, spune Păpuşa Ciuraru

"Viața merge înainte. Nu am încotro. Sunt incredibil de recunoscătoare pentru tot ajutorul primit. Fiindcă am avut norocul de a trăi un pic mai mult vreau să-mi ajut familia, chiar mai mult", a mai spus ea, adăugând că se va întoarce la cerşit, pe stradă.

Sursa foto: expressen.se

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră