Republica Moldova fabrică grenade şi pistoale sub nasul ruşilor

27 Mai 2015
Republica Moldova fabrică grenade şi pistoale sub nasul ruşilor
De 12 ani, oricare cetăţean al Chişinăului, indiferent de vârstă, cu dezlegare de la familie şi cu acordul tacit al guvernului, are voie să cumpere zilnic o anumită cotă (depinde de buzunar) de grenade şi pistoale. Odată astfel înarmaţi pot merge liniştiţi la şcoală, la servici ori se pot plimba liniştiţi pe străzi, fără grija că ar putea declanşa tensiuni diplomatice sau că ar crea te miri ce acţiuni beligerante.

Materia primă pentru confecţionarea „armamentului” este adusă din Italia, şi nu pe filiera Mafiei, cum poate greşit s-ar crede, ci legal, cu acte vamale. Pentru a se garanta siguranţa procesului de fabricaţie, cât şi pentru a asigura calitatea mărfii, proprietarii fabricii din Chişinău au angajat trei specialişti şcoliţi în Europa.

Cum grenadele şi pistoalele sunt asamblate manual, este firesc ca oferta să fie mai mică decât cererea. Ca să nu le fie furat patentul, moldovenii nu doresc să exporte, ci preferă să distribuie numai în Republica Moldova. De remarcat că „armamentul” cu pricina nu este ofensiv, ci defensiv, nu are acţiune de distrugere, ci mai degrabă de împrietenire şi că nicio ţară vecină, inclusiv Rusia, nu are nimic împotriva fabricării unui asemenea arsenal.

V-aţi dat seama (sau nu?) că grenadele şi pistoalele sunt combinaţii unice de ciocolată, create din ingrediente sută la sută naturale, ideea inovatoare aducând beneficii frumuşele fabricii din Chişinău, mai ales atuci când sunt cumpărate la zile festive sau sărbători pentru adevărate „sinucideri” în masă. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră