Secţia ATI a Spitalului de Arşi din Capitală intră în reparaţii

22 Iul 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Secţia ATI a Spitalului de Arşi din Capitală intră în reparaţii

Investiția va consta în dotarea celor cinci camere ale secției ATI cu un sistem de climatizare ultramodern, cu pereți din inox achiziționați din străinătate, precum și cu uși glisante din inox.

Anunţul a fost făcut vineri de primarul Sectorului 1, Dan Tudorache după discuţiile cu managerul interimar al Spitalului de Arși, Cristian Nițescu.

"Managerul a spus că ar dori să terminăm în 45 de zile, am luat o marjă de două luni, să sperăm că vom rezolva până pe 15 septembrie. Nu am făcut-o până acum pentru că trebuia închisă secţia ATI. Ce se întâmplă cu pacienţii cât timp se renovează este problema managerului. Noi am vrut să facem asta din 2014, dar nu au vrut dânşii să închidă pentru că e singurul spital de arşi din ţară şi e greu", a declarat Dan Tudorache.

Cu această ocazie, edilul Sectorului 1 a mai spus că primăria va investi într-un nou spital de arși doar într-un parteneriat cu Ministerul Sănătății.

Sectia ATI a Spitalului de Arşi din Capitală a fost închisă după ce doi pacienţi au decedat, iar procurorii au deschis anchete în aceste cazuri. Un pacient, care a fost filmat cu viermi într-o rană, a decedat ulterior, iar o pacienta a murit după o transfuzie greşită de sânge.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră