Reacţia Uber la măsurile anunţate de Guvern. Premierul vine cu rectificări

27 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Reacţia Uber la măsurile anunţate de Guvern. Premierul vine cu rectificări

Uber reacţionează la anunţul făcut de autorităţi, după mitingul taximetriştilor, că vor modifica legea astfel încât şoferii acestei companii să fie amendaţi de poliţişti pentru transport neautorizat de persoane. Premierul Grindeanu nu se grăbeşte însă să modifice legea prin ordonanţă de urgenţă, iar susţinătorii Uber anunţă miting în faţa Guvernului.

„Suntem pro-reglementare - ne dorim să funcţionăm într-un cadru care defineşte serviciile noi precum Uber şi subliniem încă o dată dorinţa de a colabora cu autorităţile din România pentru a găsi o soluţie de reglementare în linie cu recomandările Comisiei Europene", au declarat oficialii Uber România, conform mediafax.ro

„Serviciile Uber sunt 100% fiscalizate - mii de şoferi parteneri Uber sunt înregistraţi ca PFA sau SRL şi plătesc taxe pentru veniturile generate prin intermediul platformei Uber. La rândul său, compania Uber are o subsidiară înregistrată în România, plătind taxe la bugetul de stat. Între 75% şi 80% din suma încasată de un şofer partener pentru o călătorie îi revine acestuia. Pasagerii primesc o factură fiscală după fiecare cursă”, se mai arată în comunicatul Uber.

Între timp, premierul Grindeanu a anunţat joi că modificarea Legii privind transportul în regim de taxi nu se va face prin ordonanţă de urgenţă, ci printr-un proiect de lege, care va fi supus dezbaterii publice.  

„Eu le-am cerut, după ce am văzut minuta-cadru semnată de ministrul Petrea să se facă dezbatere şi - în niciun caz - nu dăm ordonanţă. Facem un proiect de lege. Sunt absolut deschis pentru propunerile care vin din fiecare parte. Trebuie reglementate anumite lucruri, dar neîncălcând drepturile altora. Deci dezbatere, nu ordonanţă de urgenţă", a precizat premierul. El a mai spus că Ministerul Transporturilor a trimis o propunere spre avizare către celelalte ministere.

Nemulţimiţi de planurile autorităţilor şi mitingul taximetriştilor, susţinătorii companiei Uber au anunţat că ies în stradă. Ei vor protesta joi de la 17.00 în faţa Guvernului, conform paginii de facebook a evenimentului "Sustinem UBER. Sustinem libertatea de a alege".

"#Sustinem#UBER Sustinem dreptul cetateanului de a alege modul in care se deplaseaza. Daca vrea sa mearga cu taxiul sa o poata face. Daca vrea sa mearga cu UBER sa o faca. Daca vrea Black Taxi. Sa mearga. Zilele astea taximetristi incearca sa opreasca alte servicii precum UBER ca sa ramana doar ei. Actiuni comuniste precum obligatia de a merge doar cu taxiul nu mai isi au locul in Romania de astazi. Daca crezi in libertate, daca iti place Uber sau alte servicii alternative sustine ceea ce crezi nu fi indiferent.", arata organizatorii evenimentului.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră