După moartea jucătorului Patrick Ekeng, FRF va dota cu defibrilatoare toate cluburile afiliate

10 Mai 2016 | scris de Cristi Ionescu
După moartea jucătorului Patrick Ekeng, FRF va dota cu defibrilatoare toate cluburile afiliate

Federația Română de Fotbal a luat decizia de a achiziționa defibrilatoare pentru toate cluburile afiliate în urma decesului jucătorului Patrick Ekeng, a anunțat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

"Avem în plan în această vară o achiziție de defibrilatoare pentru toate cluburile afiliate la Federația Română de Fotbal. Cele din Liga I am înțeles că le au deja, sau le vor avea. Problema majoră este însă la bază, acolo este nevoie de o intervenție cât mai rapidă", a spus Burleanu la finalul Adunării Generale a FRF.

El a adăugat că în perioada următoare federația va lua în calcul o posibilă modificare a regulamentului, deoarece în momentul de față Legea Sportului prevede obligativitatea unei ambulanțe de tip B la meciurile de fotbal, în timp ce în ROAF este specificată obligativitatea a două autosanitare.

"Atât timp cât ai un cadru legislativ superior unui regulament, așa cum este Legea Sportului, atunci Legea Sportului se aplică. În cazul de față o ambulanță de tip B. Ea trebuie asigurată de organizatorul competiției prin cluburile gazdă. Este foarte dificil ca organizatorul de competiție să asigure ambulanța, și cred că se întâmplă în cazul tuturor federației, are loc acest transfer în care cluburile gazdă realizează aceste contracte (n.r. — pentru furnizarea ambulanțelor la meciuri). Noi acum avem în ROAF conceptul de autosanitară și sunt două... și vrem să vedem dacă este nevoie de modificare a ROAF sau nu. Obiectivul este să fim siguri de integritatea sportivilor noștri", a explicat el.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră