Raport SUA: originea virusului COVID ”ar putea fi legată” de programul cu arme biologice al Chinei

15 Dec 2022
Raport SUA: originea virusului COVID ”ar putea fi legată” de programul cu arme biologice al Chinei

Membrii republicani ai Comitetului de Informații al Camerei susțin într-un raport recent lansat că există „indicații” că virusul COVID-19 ar putea fi legat de programul de cercetare al armelor biologice al Chinei și „împrăștian” la populația umană în general în timpul unui incident la Institutul Wuhan. de Virologie, conform Fox News.

Informația a fost publicată într-un raport de către membrii Comitetului Permanent pentru Informații al Camerei, miercuri seara.

„Spre deosebire de implicația raportului desecretizat al [Comunității de informații - CI], bazat pe investigația noastră care implică o varietate de informații publice și non-publice, concluzionăm că există indicii că SARS-CoV-2 ar fi putut fi legat de cercetarea armelor biologice a Chinei. Programul a răspândit în rândul populației umane în timpul unui incident legat de laborator la Institutul de Virologie din Wuhan”, se arată într-un rezumat al raportului. „CI nu a reușit să abordeze în mod adecvat aceste informații în evaluarea sa actualizată clasificată. Când am încercat să ridicăm problemele cu CI, acesta nu a reușit să răspundă”.

Într-o evaluare desecretizată a originilor COVID-19 de către Biroul Directorului de Informații Naționale în octombrie 2021, raportul afirmă că SARS-CoV-2 „probabil nu a fost o armă biologică”, adăugând: „Rămânem sceptici cu privire la acuzații că SARS-CoV-2 a fost o armă biologică, deoarece sunt susținute de afirmații nevalide din punct de vedere științific.”

Raportul de miercuri publicat de Republicanii Casei susține, de asemenea, că ancheta sa „a dezvăluit deficiențe grave atât cu versiunile clasificate, cât și cu cele desecretizate ale Comunității de Informații” și afirmă că omisiunile „probabil au denaturat înțelegerea de către public a problemelor cheie și au aprofundat neîncrederea”.

„Comitetul consideră că CI a minimizat informațiile importante referitoare la posibilele legături dintre COVID-19 și cercetarea Chinei privind armele biologice, bazată parțial pe contribuțiile experților externi”, se arată în raport, adăugând că întreaga comunitatea de informații „refuză să fie transparentă în raport cu Comitetul în ceea ce privește experții care au studiat cazul”.

Republicanul Brad Wenstrup, a declarat pentru Fox News Digital că americanii merită răspunsuri cu privire la originile COVID-19

„Poporului american li se datorează răspunsuri despre originile COVID-19. Raportul nostru afirmă că este posibil ca COVID-19 să fi fost legat de programul de cercetare al armelor biologice al Chinei și că Comunitatea de Informații (CI) a ascuns informații cheie de la oficialii aleși ai publicului american, adâncind neîncrederii publice”, a spus Wenstrup. „Descoperirile noastre arată, de asemenea, că Partidul Comunist Chinez (PCC) poartă mai multă responsabilitate pentru pandemia COVID-19 decât ceea ce a fost cunoscut de către public sau a fost comunicat în mod transparent poporului american”.

„În calitate de medic și veteran al armatei, cred că este de o importanță vitală să înțelegem originile pandemiei de COVID-19 și să ne străduim să facem tot ce ne stă în putere pentru a urmări politici care vor ajuta la prevenirea ca țara noastră să fie vulnerabilă astfel în viitor."

Deși susține că originile COVID au fost probabil legate de programul de cercetare al armelor biologice al Chinei, raportul afirmă: „Nu am văzut niciun indiciu credibil că virusul a fost eliberat în mod intenționat, mai degrabă decât accidental”.

„Nici nu susținem că informațiile pe care le-am găsit este o bombă care rezolvă definitiv problema originii COVID-19 dincolo de orice îndoială. Cu toate acestea, informațiile sunt importante pentru a îmbunătăți înțelegerea publicului și vom căuta să declasificăm informațiile secretizate din versiunea raportului nostru în următorul Congres pentru a continua descifrarea tuturor dilemelor legate de pandemie”, se arată în raport.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră