PROTEST EXTREM în Valea Jiului. Liderul sindical de la Mina Lonea, în continuare legat cu lanţuri

27 Mai 2015
PROTEST EXTREM în Valea Jiului. Liderul sindical de la Mina Lonea, în continuare legat cu lanţuri
Sute de mineri de la exploatările Lonea şi Lupeni protestează, în această dimineață, în semn de solidaritate cu liderul sindical de la Lonea, Vasile Păduraru, care este legat în continuare cu lanţuri de poarta de la intrarea în mină. 
 
Minerii din schimburile trei şi patru refuză să intre în subteran, iar preşedintele Sindicatului "Muntele", Petre Nica, a declarat că alţi 100 de angajaţi ai preparaţiei Coroieşti din Valea Jiului au anunţat că vor întrerupe lucrul începând cu ora 10.00.
 
Ieri, Vasile Păduraru a intrat în greva foamei şi s-a legat de mâini şi de picioare cu lanţuri de poarta unităţii miniere. 
 
„Mă interesează prezentul şi viitorul Complexului Energetic Hunedoara, care este acum sub orice critică. Nu mai sunt soluţii de scăpare şi în urma tuturor măsurilor pe care noi, sindicatele, le-am luat, şi în urma apelurilor făcute guvernanţilor, nu am primit nici un răspuns. Am ajuns la concluzia că nu-i interesează soarta noastră, ne-au întors spatele. Nu mai au nevoie de noi? I-am trimis să ne reprezinte şi ar trebui să ne spună concret ce soartă va avea CEH. Mie îmi pasă de Valea Jiului, eu nu pot trece cu vederea 40 de ani de când sunt în Vale, să trec cu vederea ceea ce se întâmplă astăzi”, a declarat Vasile Păduraru pentru mesagerulhunedorean.ro.
 
Păduraru a mai spus că este dispus să rămână legat de poarta minei până când va primi un răspuns că şi autorităţile au înţeles situaţia grea a minerilor. 
 
„Ce o să-mi facă, rămân şi protestez până când se trezesc şi ei. O să mă împuşte, ce pot să-mi facă, pentru că nu am blocat intrarea în curtea minei, nu obstrucţionez pe nimeni. Minerii au ajuns rău de tot, sunt într-o situaţie dezastruoasă, ei au bunăvoinţă, dar nu sunt ajutaţi. Uitaţi-vă la gardul minei, lipseşte! Ortacii au luat plasa de sârmă ca să facă susţinerea în subteran (n.r. cu plasa de sârmă este susţinut tavanul galeriei, astfel încât rocile să nu se prăbuşească peste mineri). Aşa am ajuns, e toată plasa ruginită şi o bagă în mină, pentru că nu mai au cu ce lucra”, a mai spus Păduraru. (V.M.)
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră