Proiectul privind reconversia creditelor în franci eleveţieni va fi rediscutat în Parlament

08 Sep 2015
Proiectul privind reconversia creditelor în franci eleveţieni va fi rediscutat în Parlament
Deputaţii din Comisia de buget-finanţe au decis marţi să reia discuţiile privind identificarea unor soluții corecte și echitabile de împărțire a poverii financiare între bancă și client în cazul creditelor în franci elveţieni. 

Astfel, ei au repus pe ordinea de zi, pentru dezbateri, proiectul de lege privind conversia creditelor iniţiat de deputatul PSD Ana Birchall. "Astăzi, în ședința Comisiei pentru Buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, am prezentat colegelor și colegii mei o informare privind răspunsul principalelor instituții bancare la solicitarea oficială pe care le-am adresat-o în iulie 2015", afirmă Ana Birchall într-o declaraţie de presă.

Deputatul PSD spune că din analiza răspunsurilor primite a hotărât, împreună cu membrii Comisiei, identificarea unor soluții corecte și echitabile de împărțire a poverii financiare între bancă și client în cazul creditelor în franci elveţieni. "Problema creditelor în franci elvețieni tergiversează de mult prea mult timp și cred că este de datoria Legislativului să vină cu o soluție pentru miile de români aflați în imposibilitatea de a-și mai plăti ratele exclusiv din cauza fluctuațiilor cursului de schimb", susţine deputatul PSD.

Ana Birchall spune că la comisie şi la cabinetul său parlamentar a primit sute de petiţii legate de această problemă care, în opinia sa,  trebuie rezolvată printr-o soluţie corectă. "Proiectul legislativ inițiat de mine și susținut de colegele și colegii parlamentari din PSD și din coaliția de guvernare propune o astfel de rezolvare echitabilă a problemei", conchide deputatul PSD.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră