Procurorul Mircea Negulescu contestă decizia de suspendare dată de CSM. Judecătorii de la Înalta Curte urmează să ia in discuţie cererea procurorului. Imediat după ce CSM a decis suspendarea lui din funcţie, procurorul Negulescu a făcut o plângere la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care a cerut revocarea suspendării. Pe perioada suspendării, procurorul Negulescu nu primeşte salariu, acesta fiind probabil şi unul dintre motivele care au condus la înaintarea către ICCJ a acestei contestaţii. În anul 2015 Mircea Negulescu a plecat de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti la DNA Ploieşti şi este martor în dosarul în care sunt judecaţi foştii săi colegi, procurorii Liviu Tudose şi Aurelian Mihăilă, alături de Sebastian Ghiţă, fostul şef al IPJ Prahova Viorel Dosaru şi fostul şef al DGA Prahova Constantin Ispas.
Deocamdată, această cerere a lui Negulescu nu are un termen de judecată. CSM l-a sancţionat pe procurorul Mircea Negulescu pentru că a încălcat legea, a avut mai multe abateri disciplinare. În urma unui raport al Inspecţiei Judiciare, nu a respectat procedura în mai multe dosare pe care le instrumenta, în sesnul că a luat legătura cu mai mulţi denunţători în afara cadrului legal.Mircea Negulescu a făcut şi o cerere de demisie din magistratură, cerere care a fost repinsă de CSM.
CSM a decis să sesizeze Inspecţia Judiciară în cazul procurorului Mircea Negulescu.
"Secţia a hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare faţă de informaţiile apărute în mass media în cursul zilei de 14 februarie 2017 cu privire la posibilele abateri disciplinare prevăzute de dispoziţiile Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor ori posibile încălcări ale dispoziţiilor Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor", mai arată CSM.
Procurorul-şef al DNA, Codruţa Kovesi, a declarat, joi, că nu poate comenta cazul procurorului Mircea Negulescu pentru că este o cercetare disciplinară în curs.
La rândul său, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a cerut miercuri Inspecţiei Judiciare să facă verificări în cazul magistratului DNA Mircea Negulescu, în urma difuzării unei înregistrări audio a unei discuţii telefonice cu soţia unui inculpat dintr-un dosar.
Inspecţia Judiciară a fost sesizată după ce postul România TV a difuzat, marţi, o înregistrare audio în care este redată o discuţie între două persoane, una dintre acestea fiind prezentată drept Mircea Negulescu, procuror din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti.
În înregistrare, procurorul Mircea Negulescu ar vorbi la telefon cu soţia omului de afaceri Vlad Constantin, inculpat într-un dosar. Procurorul Mircea Negulescu îi dezvăluie soţiei lui Vlad Constantin date şi amănunte din dosare penale.
După ce au fost difuzate înregistrările, Vlad Constantin a confirmat că discuţia este între soţia sa şi procurorul Negulescu.
"Domnul Negulescu e avid după denunţuri. Eu am ajutat toate organele de cercetare penală. Pe mine m-au trimis şi mă trimit şi acum la psihiatrie. Nu ştiu de ce. Pe mine mă trimit la psihiatrie şi pe urmă îmi dau dreptate. Eu nu am depus denunţ împotriva domnului Negulescu. Sunt anumiţi procurori care nu ştiu cum au ajuns procurori. I-am spus că are un caracter josnic. Mi-a spus că nu poate să facă acel dosar pentru că nu îl lasă nu ştiu cine. Nu mă tem pentru nimeni. Mă ia, mă leagă, îmi dau drumul. Eu sunt un as al tehnicii. Eu i-am filmat pe Marta şi Radu Nemeş în avion. Mi s-au creat probe de şantaj, dar i-am înregistrat eu", a spus Vlad Constantin la România TV.
Mircea Negulescu a făcut ancheta din dosarul în care sunt cercetaţi Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă, privind vizita lui Tony Blair în România şi este martor în dosarul în care Sebastian Ghiţă este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova.
Procurorii DNA arătau, în martie 2016, când fostul adjunct al Parchetului Curţii de Apel (PCAB) Ploieşti Aurelian Mihăilă a fost arestat, că acesta ar fi încercat să îl discrediteze, în anul 2014, pe Mircea Negulescu, care atunci era la PCAB şi făcea cercetări în dosarul evaziunii fiscale cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, în care au fost trimişi în judecată Răzvan Alexe, fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu, precum şi mai mulţi oameni de afaceri prahoveni ale căror firme aveau contracte cu Consiliul Judeţean Prahova.