PRINŢI ŞI PRINŢIŞORI. Mărirea şi decăderea lui Andrei Plăcintă

25 Noi 2015 | scris de Mara Răducanu
PRINŢI ŞI PRINŢIŞORI. Mărirea şi decăderea lui Andrei Plăcintă

Andrei Plăcintă: de la şcoli de lux direct în spatele gratiilor

A fost şcolit pe unde nici cu gândul nu ai gândi şi a urmat cursurile unor şcoli la care puţini pot visa. Cu toate acestea, fiul senatoarei Plăcintă nu a reuşit să-şi facă un viitor. Dimpotrivă, după câteva „escapade“ a ajuns fix în spatele gratiilor. În noiembrie 2013, Andrei Plăcintă a fost condamnat definitiv la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare.

De ce a fost acuzat Andrei Plăcintă

Andrei Răzvan Plăcintă, fiul fostului ministru al Tineretului Sorina Plăcintă, a fost acuzat de către procurorii bucureşteni, fiind acuzat de tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri, după ce, în urma unei dispute cu prietena sa, a trecut intenţionat cu maşina peste un trecător care a intervenit în conflictul celor doi iubiţi, luându-i apărarea fetei. Tânărul Plăcintă a fugit apoi de la locul faptei, bărbatul accidentat fiind scos de sub maşină de martori. Andrei Plăcintă a suferit două plăgi superficiale, la antebraţ şi în zona toraco-abdominală, iar bărbatul accidentat cu maşina a fost operat la picior, ambii fiind externaţi marţi din spital.

În perioada în care fiul ei se dezlănţuia, Sorina Plăcintă, mama tânărului, transmitea un comunicat de presă: „Andrei Răzvan este un tânăr responsabil de 20 de ani. În cazul în care vor fi demonstrate informaţiile prezentate public, el va răspunde pentru ceea ce s-a întâmplat. Doar ancheta instituţiilor abilitate poate stabili dacă el a acţionat în legitimă apărare sau a comis o greşeală”.

Plăcintă Jr. a urinat pe o troiţă: „Asta fac eu cu Dumnezeu!”

Andrei Plăcintă nu era însă la primul incident. Tânărul a mai ajuns în atenţia presei, după ce a postat mai multe poze controversate pe internet. El a mai fost acuzat că ar fi profanat monumente. Chiar în timpul mandatului mamei sale, juniorul a postat pe internet poze în care simula săruturi cu alţi bărbaţi, fotografii care tind să demonstreze că are înclinaţii homosexuale. În replică, Sorina Plăcintă spunea atunci: „Sunt mândră de fiul meu. (...) Copilul meu, adică băiatul meu, că deja are 19 ani, a crescut de la 13 ani prin ţări străine şi s-a descurcat de unul singur”. Presa a scris  şi despre apropierea acestuia de un cult religios acuzat de practici sataniste. Astfel, potrivit informaţiilor apărute, Andrei Plăcintă ar fi devenit la vârsta de 18 ani preot al „Primei Biserici Ateiste”, un cult care neagă existenţa lui Dumnezeu şi este considerat de unii preoţi ca fiind similar celor sataniste. De altfel, acesta nu a făcut un secret din orientarea sa religioasă. Dimpotrivă, a postat pe internet poze în care urina pe o troiţă maramureşeană. Ca să fie mai explicit, lângă ea a lăsat şi un comentariu: „Asta fac eu cu Dumnezeu!”.

Şcoli de lux pe bani grei 

Răzvan Plăcintă, fiul senatoarei PDL Sorina Plăcintă, are însă un CV educaţional impresionant: „Sherborne International College“, „Shrewsbury School, locul unde a studiat şi părintele evoluţionismului Charles Darwin“ şi „Collège Alpin International Beau Soleil“, potrivit informaţiilor apărute în presă. La fiecare dintre aceste instituţii taxa anuală e de... 20.000 lire sterline.

Aşadar, la „plăcinte“ înainte!

Închis in Penitenciarul Timisoara din noiembrie 2013, Andrei Placintă a vorbit de câteva ori cu presa, dar de departe cel mai savuros interviu l-a acordat celor de la Sursa de Vest, material din care am reţinut câteva declaraţii memorabile ale deţinutului, mereu cu zâmbetul pe buze: „Când o sa ies, primul lucru pe care o sa-l fac o sa beau o bere şi o să ma duc la gagici! N-am mai fost atât de abstinent de la virginitate! Îmi scriu în închisoare foarte multe fete, care mă încurajează!“

 

MÂINE veţi putea citi despre „SUCCESURILE“ Elenei Băsescu 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră