Preşedintele ANAF a demisionat. Fiscul are un nou şef

13 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Preşedintele ANAF a demisionat. Fiscul are un nou şef

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Dragoș Doroș, și-a dat, joi, demisia din funcție, însă susține că a luat această decizie încă înainte de alegerile parlamentare de la finalul anului trecut, dar a rămas până la găsirea unui înlocuitor, care va prelua funcția în cursul zilei de vineri.
Acesta nu a dat detalii, însă, despre înlocuitor, susținând că este decizia premierului, scrie agerpres.ro.
Pe de altă parte, Doroș a declarat că demisia nu are nicio legătură cu solicitarea actualului executiv de eliminare a formularului 088, privind înregistrarea firmelor în scop de TVA.
„Acestea (eliminarea 088-n.r.) sunt lucruri care au legătură cu programul de guvernare. Fie că le fac eu sau viitorul președinte al ANAF, este același lucru. Nu am decis să îmi dau demisia pentru că nu vreau să umblu la 088”, a mai spus Doroș pentru AGERPRES.
Pe de altă parte, el susține că eliminarea formularului va fi însoțită de alte pârghii care să limiteze intrarea firmelor fantomă în sistem.
Ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a declarat, joi, că formularul 088, de înregistrare în scop de TVA, va fi eliminat prin Ordin al președintelui ANAF care va fi publicat vineri în Monitorul Oficial.
Dragoș Doroș a susținut, pe parcursul mandatului, că este necesară simplificarea formularului, dar a subliniat și necesitatea menținerii acestuia.
Joi, ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a declarat, la începutul ședinței de Guvern, că există un proces de evaluare a performanței conducerii actuale a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), urmând să fie luate măsuri „în consecință”.

UPDATE

Bogdan Nicolae Stan este noul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), potrivit unei decizii a premierului Sorin Grindeanu, publicată vineri în Monitorul Oficial.

'Începând cu data intrării în vigoare a acestei decizii, domnul Bogdan Nicolae Stan se numește în funcția de președinte, cu rang de secretar de sat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală', se menționează în decizia citată.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră