Preot, suspect de corupție sexuală, la un pas de caterisire!

24 Iun 2017 | scris de Magda Marincovici
Preot, suspect de corupție sexuală, la un pas de caterisire!

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia cercetează o serie de acuzaţii de corupţie sexuală aduse preotului Cristian Pomohaci.
Conducerea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia s-a sesizat după ce pe internet a apărut o înregistrare audio de aproximativ 22 de minute cu o posibilă discuţie între preotul Cristian Pomohaci şi un adolescent de 17 ani, căruia preotul i-ar face avansuri sexuale. 

"Eu sunt tare supărat pe acest preot care îmi produce suferință de mai mult de patru ani. El are foarte multe abateri și, deși a promis că se îndreaptă, nu s-a ținut de cuvânt. Până să citesc articolul dumneavoastră care m-a întristat foarte mult, vă spun că era dosarul pregătit pentru caterisirea lui Pomohaci, dar nu ne-am grăbit pentru că am crezut că se îndreapta. Ce a făcut el, mă refer auzind înregistrarea, este un mare păcat, foarte mare păcat. Un preot care face așa ceva se face vinovat de cădere din har și nu mai este vrednic de haina preoțească și să slujească la masa Sfântului Aaltar sau să invoce Duhul Sfant. Indubitabil, Cristian Pomohaci trebuie să fie oprit de la săvârșirea celor sfinte conform canoanelor Bisericii Ortodoxe a Răsăritului", a declarat IPS Irineu Bistriteanul, Arhiepiscopul Albei-Iulia, pentru Ziar de Cluj. 

Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia va convoca Consistoriul pentru a analiza faptele preotului Cristian Pomohaci. Purtătorul de cuvânt al BOR spune că, în cazul unor dovezi indubitabile, sancțiunea este excluderea din BOR.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră