Blockchain nu mai este doar un cuvânt desprins din science fiction și nu se referă numai la criptomonede. Iată că acest domeniu vine cu picioarele pe pământ, printr-un program de studii universitare, în premieră în țara noastră.
Blockchain nu mai este doar un cuvânt desprins din science fiction și nu se referă numai la criptomonede. Iată că acest domeniu vine cu picioarele pe pământ, printr-un program de studii postuniversitare, în premieră în țara noastră.
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) anunță deschiderea perioadei de înscrieri pentru noul program postuniversitar „Antreprenoriat în blockchain”. Înscrierile vor avea loc online, în perioada 12 octombrie – 28 octombrie, în secțiunea dedicată programului Antreprenoriat în blockchain, iar admiterea va avea loc în 29 – 30 octombrie 2020.
Pentru cine este acest program de studii
Cursul se adresează atât celor interesați de dezvoltarea unei cariere în domeniul blockchain, cât și entuziaștilor dornici să obțină mai multe informații despre această piață. Programul se adresează antreprenorilor, managerilor și specialiștilor din domenii diverse, care doresc să cunoască modul în care tehnologia blockchain poate fi integrată în activitatea firmelor sau a start-up-urilor.
De asemenea, sunt așteptați să se inscrie:
programatori, pentru a dobândi expertiză în acest domeniu, în topul specializărilor cerute;
cadre didactice interesate să integreze acest domeniu în curricula cursurilor predate, să dezvolte noi cursuri, să participe la proiecte de cercetare în domeniu;
studenți de la programele de masterat și doctorat, care doresc să se pregătească în acest domeniu.
Evident, certificatul de atestare a competențelor profesionale va fi înregistrat și pe blockchain.
Programul postuniversitar „Antreprenoriat în blockchain” este gestionat de către Facultatea de Matematică și Informatică din UVT, în cadrul căreia se află un grup de cercetare interdisciplinară în blockchain și programare a criptomonedelor. Coordonatorii grupului sunt prof. dr. Viorel Negru și lect. dr. Ciprian Pungilă.
CONTINUAREA ARTICOLULUI, AICI