Povestea emoționantă a unui cățeluș care refuza să mănânce și păzea mormântul stăpânului său

02 Noi 2022
Povestea emoționantă a unui cățeluș care refuza să mănânce și păzea mormântul stăpânului său

O poveste plină de dragoste și devotament care depășește granițele lumești și însoțește decedatul spre lumina eternă o are ca personaj principal pe o cățelușă abandonată de mai multe zile într-un sat din județul Alba. Iasmin a dormit timp de mai multe zile pe mormântul stăpânului decedat, fără să aibă hrană sau apă.

S-a întâmplat în cimitirul din Meșcreac, un sat din comuna Rădești, unde trăiesc aproximativ 200 de oameni. Stăpânul cățelușei a decedat, iar câinele ar fi fost abandonat de familia răposatului.

Cățelușa a mers în cimitirul satului, a mâncat ce a găsit, dar cel mai mult stâtea pe mormântul stăpânului. Oamenii din sat susțin că nu s-a mișcat prea mult de lângă mormânt.

Acolo a fost găsită duminică seara de două persoane, pe mormânt, într-o stare jalnică. Cei doi au luat-o de acolo și câinele a ajuns în grija unei asociații din Alba Iulia care se ocupă cu astfel de cazuri.

Iasmin are în jur de un an și este foarte slăbită. Va fi dusă la veterinar pentru tratament, va fi hrănită până când se va pune pe picioare, iar după ce va fi vaccinată și sterilizată va fi dată spre adopție.

„O cunoștință m-a sunat in seara asta in disperare. Fusese în vizită la rude, iar astăzi, la plecare, a mers și la cimitir la socrul acesteia. Acolo a văzut, dormind pe mormânt, cățelușa pe care o știa a familiei rămase la țară.

Nu este o poveste singulară. Câinii sunt singurele animale care pot dezvolta un atasament atât de profund încât nu concep să-și abandoneze stăpânul nici după deces. 

 

 

Sursa: ziare.com

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră