Procurorii anticorupție din Cluj Napoca efectuează astăzi 32 de percheziții în mai multe județe, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, a anunțat DNA. Potrivit unui comunicat transmis al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), faptele ar fi fost comise în perioada 2013-2015.
„În cursul zilei de 7 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 32 de locații situate în județele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureș și Prahova, din care cinci sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", se precizează în comunicat.
Ce au căutat procurorii la mai multe primării din ţară
Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și din partea Direcției Generale Anticorupție. Acțiunile desfășurate miercuri de DNA au ca obiect ridicarea de documente în legătură cu mai multe contracte de dezinsecție, au declarat pentru agerpres.ro surse judiciare. Contractele ar fi fost încheiate în perioada 2013-2015 între administrațiile locale și societatea Coral Impex SRL, conform acelorași surse. Percheziţiile vizează inclusiv primăriile din Sibiu şi Cluj, fiind avute în vedere contracte inclusiv din perioada în care actualul preşedinte Klaus Iohannis, era primar la Sibiu, susţine B1tv. La Cluj, sunt vizate contracte din mandatul edilului Emil Boc. Direcţia Naţională Anticorupţie verifică contracte semnate de instituţia publică cu alte firme în perioada în care Klaus Iohannis era edilul Sibiului.
Ce a declarat Emil Boc în legătură cu percheziţiile procurorilor la Primăria Cluj
În cadrul acestui dosar, DNA a cerut documente şi de la Direcţia Tehnică a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Edilul Emil Boc a precizat că în cererea de anchetă a DNA se arată că există suspiciuni cu privire la posibile fapte de corupție săvârșite de funcționarii publici. Potrivit primelor informații perchezițiile vizează mai multe firme de dezinsecție și deratizare care au încheiat contracte cu primăriile din aceste județe. În urma perchezițiilor, procurorii DNA vor stabili dacă contractele au fost încheiate în mod ilegal sau dacă serviciile nu au fost efectuate, deși s-au plătit.
Vom reveni cu amănunte!