Parchetul General: 111persoane audiate în dosarul prăbuşirii elicopterului SMURD în Siutghiol

15 Dec 2015 | scris de Magda Marincovici
Parchetul General: 111persoane audiate în dosarul prăbuşirii elicopterului SMURD în Siutghiol

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în perioada decembrie 2014 — decembrie 2015, procurorii au audiat, pe parcursul a 875 ore de anchetă, 111 persoane, dintre care 8 părți civile și 103 martori din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, Inspectoratului General de Aviație, MApN, Autorității Navale Române, Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.

De asemenea, au fost audiați cetățeni care au sesizat la 112 în legătură cu producerea catastrofei aviatice sau care au putut oferi date referitoare la circumstanțele producerii acestui eveniment aviatic, respectiv cu privire la activitățile efectuate de către forțele de intervenție pentru salvarea victimelor.

Tot în cadrul anchetei, procurorii au solicitat relații de la peste 15 instituții ale statului și persoane juridice, iar la data de 14 decembrie 2015 s-a dispus efectuarea de către INML București a unei noi expertize medico-legale privind victima C.G.C, se arată în comunicat.

În plus, se așteaptă depunerea raportului de investigație a accidentului aviatic din data de 15 decembrie 2014 de către comisia constituită la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord — doi piloți de la Inspectoratul General de Aviație șidouă cadre medicale ale SMURD Constanța - s-a prăbușit pe 15 decembrie 2014 în lacul Siutghiol. Toți membrii echipajului au murit în urma accidentului.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră