Ce bucurie! Lotul olimpic de matematică al României a obținut ȘASE medalii

12 Mai 2016 | scris de Cristi Ionescu
Ce bucurie! Lotul olimpic de matematică al României a obținut ȘASE medalii

Lotul olimpic de matematică al României a obținut șase medalii (două medalii de aur, două de argint și două de bronz) la a XXXIII-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, desfășurată în perioada 5-9 mai la Tirana.

Astfel, în clasamentul pe medalii, elevii români s-au clasat pe locul al doilea.

Medaliile de aur au fost cucerite de Mircea Ciprian Bonciocat (Colegiul Național 'Tudor Vianu' din București), care a obținut și punctajul maxim, și Teodor-Andrei Andronache (Liceul Internațional de Informatică din București). Medaliile de argint au revenit lui Tudor Plopeanu (Liceul Internațional de Informatică din București) și Ovidiu Neculai Avădanei (Colegiul Național 'Emil Racoviță' din Iași). Raluca-Ioana Cobzaru și Alexandru Pascadi, ambii elevi la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, au fost medaliați cu bronz, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Lotul României a fost coordonat de conf. dr. Cătălin Gherghe (Universitatea din București — Facultatea de Matematică și Informatică), prof. Marius Mîinea (Colegiul Național 'Vladimir Streinu' Găești) și lector univ. dr. Mihai Chiș (Universitatea de Vest din Timișoara) — observator în juriul olimpiadei.

La ediția 2016 a Olimpiadei Balcanice (competiție de nivel regional) au participat echipe din 19 țări (11 cu statut permanent și 8 cu statut de invitat).

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră