Muzeul de Artă din Timișoara a anulat expoziția unui artist austriac ce urma să aibă loc în 2024

04 Dec 2022
Muzeul de Artă din Timișoara a anulat expoziția unui artist austriac ce urma să aibă loc în 2024

Directorul Muzeului de Artă din Timișoara, Filip Petcu, a anunțat prin intermediul unei rețele de socializare că a anulat un eveniment ce urma să aibă loc în 2024. ”Urmare a celor petrecute astāzi, raportat la poziția Austriei fațā de România, se cuvine sā luām atitudine.”, a precizat directorul.

El a prezentat e-mailul adresat artistului care urma să-și expună lucrările în care îl anunță că evenimentul nu va mai avea loc din cauza faptului că Austria a blocat aderarea României la Schengen.

Acesta nu a oferit nici un alt motiv, ci doar a declarat, unilateral, contractul nul.

Într-un interviu acordat adevarul.ro, directorul a precizat: „Nu doresc să dau nume, nu consider că este relevant sau constructiv, dar e vorba despre inițiativa unui om de afaceri austriac de a organiza expoziția unui artist austriac în 2024 la Muzeul Național de Artă din Timișoara, eveniment care ar fi punctat ca o confirmare în direcția unei bune colaborari româno-austriece, implicând și o relație de dialog a lucrărilor respectivei persoane cu patrimoniul muzeului.”

Acesta a încercat să tragă un semnal de alarmă cu privire la problemele pe care le-a scos la iveală atitudinea Austriei și a explicat că blocajul diplomatic are repercursiuni asupra tuturor sectoarelor, inclusiv cel cultural.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră