Mr. Bean și-a păstrat dragostea față de mașina sa în valoare de 12 milioane de euro

06 Dec 2021
Mr. Bean și-a păstrat dragostea față de mașina sa în valoare de 12 milioane de euro

În timpul summitului GQ Heroes 2022, Rowan Atkinson a început prima zi cu o conversație despre ceva care îl pasionează foarte mult: mașinile. Faimos pentru portretizarea lui Mr. Bean sau alte roluri de comedie, personajul lui din viața reală nu ar putea fi mai diferită, conform autoevolution.com.

Cu o avere netă de 150 de milioane de dolari, actorul britanic are mijloacele pentru a cumpăra tot ce își dorește. Și această bogăție este utilă atunci când ești foarte pasionat de mașinile în ediție limitată.

În timpul evenimentului de două zile, Rowan Atkinson a dezvăluit care dintre mașinile pe care le-a deținut de-a lungul anilor a fost preferata lui. „Am cumpărat un McLaren F1 în 1997”, a spus el prin GQ Magazine. „Am avut-o timp de 17 ani. Era o mașină foarte specială în care stăteai la mijloc, cu pasagerii de ambele părți. Am făcut 40.000 de mile în el.”

El a continuat: „A fost un lucru extraordinar. Ceea ce mi-a plăcut la ea este că aproape nimeni altcineva a fost interesat să-l cumpere [când am primit unul]. Au făcut doar 100 și ceva. Până când l-am vândut, era o aspirație. Trecuse de la mașina unui milionar la mașina unui miliardar.” Cât timp a fost în posesia lui, a avut accidente serioase de două ori.

Atkinson a plătit 640.000 de lire sterline (960.000 de dolari) când a cumpărat-o, cerând 8 milioane de lire sterline (12,35 milioane de dolari) atunci când a pus-o la vânzare. Actorul Man vs. Bee a explicat că a decis să se despartă de asta pentru că „A atras multă agitație și deranj pe drum. Mi-a plăcut când nimeni nu știa ce este.” El a adăugat: „Uneori trebuie să suferi o oarecare atenție pentru a conduce mașina pe care vrei să o conduci”.

De-a lungul anilor, garajul său a inclus un Aston Martin V8 Zagato, un Bentley Mulsanne Birkin Limited Edition, un BMW 328 din 1939, un Mercedes-Benz SLS AMG, un Ford Falcon Sprint, un Rolls-Royce Phantom Drophead și multe altele.

McLaren F1 a fost construit între 1992 și 1998 de producătorul britanic de automobile. Exclusivitatea sa a însemnat că doar o mână de oameni au deținut vreodată unul, o mare parte dintre aceștia fiind celebrități și antreprenori. Alți proprietari cunoscuți ai McLaren F1 includ Jay Leno, Elon Musk și Ralph Lauren. Campionul mondial de Formula 1 Lewis Hamilton este un alt proprietar faimos al McLaren F1.

În timp ce era cel mai bine cunoscut pentru conducerea unui Mini sub numele de Mr. Bean, Rowan Atkinson a devenit membru al grupului exclusiv de proprietari McLaren F1 în 1997. McLaren F1 au fost vândute cu până la 880.000 USD în 1997, dar valoarea lor a crescut odată cu trecerea timpului. 

Au fost fabricate doar 106 mașini McLaren F1, producătorul auto punându-se pe calitate în detrimentul cantității. Pentru McLaren, totul era despre crearea unei mașini nebunești de avangardă cu tehnologia disponibilă. Datorită motorului V-12 de 6,1 litri, F1 a atins 231 mph, deși a fost posibilă creșterea acestei viteze prin îndepărtarea limitatorului de turație.

Interiorul său cu trei locuri a însemnat că șoferii de supercaruri puteau împărtăși experiența nu cu unul, ci cu doi prieteni, ceva ce mulți alții nu l-au putut oferi. În timp ce Atkinson a trebuit să plătească o mulțime de bani pentru mașină chiar și după standardele anilor 1990, experiența de condus a meritat cu siguranță.

Nu există nicio îndoială că Atkinson s-a distrat foarte mult la volanul lui F1, dar poate că s-a distrat puțin prea mult. Actorul și-a prăbușit pentru prima dată McLaren-ul în 1999, aruncând în spate un alt vehicul care a deteriorat capota. Având în vedere că părțile mașinii erau placate cu aur, acea factură de reparație trebuie să fi fost uimitoare, dar nu a fost nimic în comparație cu o altă coliziune pe care Atkinson a avut-o în 2011.

Actorul britanic a avut norocul să scape cu răni relativ ușoare după ce s-a izbit de un copac și de un semn rutier. F1 sa a luat foc, iar Atkinson a suferit un umăr lezat în incident. În ciuda incendiului și a deteriorarii caroseriei, Atkinson a reușit să-și salveze epava. Factura de reparație a costat peste 1 milion de dolari, potrivit CNBC, care a fost mai mult decât a plătit actorul pentru mașină în primul rând.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră