Monica Iacob Ridzi vrea în libertate. Soțul fostului ministru: "Au apărut afecţiuni pe care nu le-a avut înainte"

28 Mai 2015
Monica Iacob Ridzi vrea în libertate. Soțul fostului ministru:
Tiberiu Ridzi, soțul Monicăi Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului și Sportului, a depus, azi, la Palatul Cotroceni, cererea prin care solicită graţiere soţiei sale.
 
"Motivele principale sunt cele umanitare şi cele medicale, legate de starea de sănătate. Cererea a fost făcută de soţia mea şi am depus-o eu. Am depus toate documentele pe care le-am avut la dispoziţie şi documentele medicale ale copiilor noştri. Starea ei de sănătate nu are nicio îmbunătăţire. În ultima perioadă au apărut şi afecţiuni pe care nu le-a avut înainte", a declarat Tiberiu Ridzi, la Antena 3.
 
Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada 17 martie — 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi, în calitate de ordonator principal de credite, a hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel național dedicate Zilei Naționale a Tineretului și externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect. (V.M.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră