Ministrul Sănătăţii: Salariile cadrelor medicale au crescut din octombrie cu 25%. Preconizăm o creştere de încă 25%

01 Oct 2015
Ministrul Sănătăţii: Salariile cadrelor medicale au crescut din octombrie cu 25%. Preconizăm o creştere de încă 25%
Salariile cadrelor medicale au crescut de joi, 1 octombrie, cu 25%. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat la antena3 că, pe bugetul de anul viitor, preconizează o creştere de încă 25% pentru tot sistemul medical.

"Nu ne oprim aici. Pe bugetul de anul viitor preconizăm o creştere de înca 25% pentru tot sistemul medical. Asta o punem noi la alcătuirea bugetului pentru 2016, iar premierul m-a asigurat că susţine şi această a doua tranşă de mărire. Auzisem o informaţie cum că dăm banii la salarii, dar vom bloca posturile. Nu! Continuă şi deblocările de posturi de acum încolo", a declarat ministrul.

De joi, 1 octombrie, angajaţii din sistemul sanitar vor avea salariile mărite cu 25%.

De aceste creşteri salariale va beneficia personalul din unităţile sanitare publice cu şi fără paturi, centrele de diagnostic şi tratament, centrele medicale, centrele de sănătate, centrele de sănătate multifuncţionale, unităţile specializate de urgenţă şi transport sanitar publice, inclusiv unităţile sanitare aflate în subordinea ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, personalul din cabinetele medicale organizate la nivelul unităţilor penitenciare, personalul din reţeaua de medicină şcolară, asistenţă medicală comunitară, precum şi alte unităţi sanitare şi medico-sociale publice aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, beneficiază de aceste creşteri salariale şi personalul din Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi din serviciile de expertiză medicale aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii, dar şi personalul medical din cabinetele medicale şi de medicină dentară al MApN, MAI, SRI, din cabinetele medicale şcolare, din centrele de asistenţă medicală comunitară şi din centrele medico-sociale publice.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră