Ce a păţit ministrul Justiţiei seara, la metrou. Mesajul pe Facebook al Ralucăi Prună

27 Mai 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Ce a păţit ministrul Justiţiei seara, la metrou. Mesajul pe Facebook al Ralucăi Prună

Ministrul român al Justiţiei a postat, în pagina sa de Facebook, un comentariu care ar trebui să pună în mişcare decidenţii de la Metrorex.


Doamna ministru s-a confruntat cu o problemă în aparenţă banală, dar cât se poate de reală şi până la urmă serioasă pentru orice om care doreşte să folosească metroul în Bucureşti după ora 22:00, dar nu este un abonat al acestui mijloc de transport.
La staţia de metrou Piaţa Victoriei casieria se închide la ora 22:00, deşi metroul mai circulă şi după această oră. Prin urmare, călătorii nu îşi pot achiziţiona cartele, automate pentru cartele nu există, ei fiind sfătuiţi de paznic să sară peste barieră, ceea ce i s-a întâmplat, de altfel, doamnei Prună.
Iată mesajul postat de aceasta în pagina sa de Facebook:
O chestiune de bucureștean, fără legătură cu justiția. Aseară, câteva minute după ora 10, la metrou la piața Victoriei. Vreau sa îmi cumpăr o cartelă, domnul din ghereta dedicata îmi spune că nu îmi poate da niciuna, casieria s-a închis la orele 22, el e numai paznic. Constatare: automate pentru cartele nu există. Sunt descumpanită, el e drăguț, mă recunoaște, îmi spune nu e nicio problemă, pot sări peste bară/tourniquet. Nu înțeleg să sar, îi spun, am the right change, aş vrea totuşi o cartelă. Nu poate face nimic, insistă să sar, îi mulţumesc, nu pot călători fără bilet, insistă din nou, rezist, iese amabil din gheretă, îmi arată un afiș cu programul casieriei. Totul e regulamentar, e închis după 22. Totuşi pot sări bara pe răspunderea lui, pentru că au trecut numai 3 minute de la ora închiderii :-) Îi mulţumesc pentru încredere, dat nu pot sări. Între timp mai multi fericiţi posesori de cartele trec regulamentar, răsucind tourniquet'ul.
Învăţăminte: după ora 22 fie nu poţi merge cu metroul în Bucureşti dacă nu ai deja cartelă, fie eşti free rider.
Mă gândesc că e anul Domnului 2016, într-o capitală europeană. Era însă târziu, mă declar învinsă, dar sunt totuşi acasă. Sun cel mai bun prieten, vine să mă culeagă între staţia de la piaţa Victoriei şi Romană. A fost prea rapid. Nu pot spune dacă la Romană programul casieriei e acelaşi... Cel mai probabil că da :-)
PS. Poate Metrorex aude şi ne explică de ce ar funcţiona metroul după 10 PM dacă nu poţi călători cinstit, adică cu bilet?! Mi-e dor de taxatoare :-))”.
Postarea ministrului s-a bucurat de aprecierea celor pe care îi are în friend list, majoritatea comentând că are dreptate cu observaţia făcută şi adăugând că acelaşi lucru se petrece şi la autobuze, tramvaie şi troleibuze, din cauza încheierii programului casieriilor RATB la orele 20:30.
Poate cu această ocazie RATB şi Metrorex se vor gândi la o soluţie. Ba mai mult, poate chiar o pun în practică!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră