Membru al Palatului Buckingham demisionează după remarci incredibile la adresa unei femei de culoare

30 Noi 2022
Membru al Palatului Buckingham demisionează după remarci incredibile la adresa unei femei de culoare

Un membru al familiei Palatului Buckingham și-a dat demisia după ce au fost făcute comentarii „inacceptabile” la o recepție organizată de Queen Consort.

Ngozi Fulani, directorul executiv al Sistah Space, a spus că a fost întrebată de membrul gospodăriei de unde „provine cu adevărat” în timpul unui eveniment la palat marți, anunță Sky News.

Doamna Fulani, care este de culoare, lucrează ca avocat pentru supraviețuitorii abuzului domestic și a descris schimbul ca o „încălcare”.

Ea a scris pe Twitter că femeia „s-a apropiat de mine, mi-a mișcat părul să-mi vadă insigna cu numele” și apoi a insistat să o întrebe „din ce parte a Africii ești”.

În ciuda faptului că ea a spus că este britanică, membrul personalului a spus: „Îmi dau seama că voi avea o provocare să te fac să spui de unde ești”.

Vine după ce Meghan, ducesa de Sussex, a susținut anul trecut că un membru al familiei regale și-a exprimat îngrijorarea cu privire la ce culoare ar avea pielea fiului ei Archie înainte de a se naște.

Palatul a răspuns spunând că „problemele ridicate, în special cea de rasă” sunt „preocupante” și că chestiunile vor fi abordate în mod privat.

Palatul Buckingham a spus despre evenimentele de marți: „Luăm acest incident extrem de în serios și am investigat imediat pentru a stabili toate detaliile.

„În acest caz, au fost făcute comentarii inacceptabile și profund regretabile. Am luat legătura cu Ngozi Fulani pe această temă și o invităm să discute personal toate elementele experienței sale, dacă dorește.

„Între timp, persoana în cauză dorește să-și exprime scuzele profunde pentru vătămarea cauzată și s-a îndepărtat de rolul său onorific cu efect imediat.

„Tuturor membrilor gospodăriei li se reamintesc politicile de diversitate și incluziune pe care trebuie să le respecte în orice moment”.

Doamna Fulani a spus că incidentul a lăsat-o cu „sentimente amestecate” cu privire la vizitarea palatului și experiența „nu o va părăsi niciodată”.

Răspunzând la mesajele de susținere, ea a adăugat că faptul că nu a putut raporta problema sau să-i spună Reginei Consort a sporit suferința ei.

„Nu a fost nimănui căruia să-l raportez. Nu am putut să-l raportez Regina consort, plus că a fost atât de șoc pentru mine și pentru celelalte 2 femei, încât am rămas uimiți de o tăcere temporară”, a scris ea.

„Am stat doar la marginea camerei, am zâmbit și m-am angajat pentru scurt timp cu cine mi-a vorbit până am putut pleca.”

Mandu Reid, liderul Partidului pentru Egalitatea Femeilor, care a fost alături de doamna Fulani și a asistat la schimb, a susținut că au fost tratați aproape ca „intruși”.

Ea a spus: „Ne-am simțit cu adevărat „oh, bine, suntem tratați aproape ca niște infractori în acest loc”. Nu suntem tratați ca și cum am aparține, nu suntem îmbrățișați ca și cum am fi britanici”.

Doamna Reid a descris schimbul ca fiind „sumbru” și ca un „interogator”, adăugând: „A fost cu adevărat persistentă. Nu a luat răspunsurile lui Ngozi la valoarea nominală”.

Cu sediul în Hackney, estul Londrei, organizația Sistah Space a doamnei Fulani este o organizație de sprijin pentru femeile din moștenirea africană și caraibiană afectate de abuz.

Acesta a spus într-o declarație: „Noi, cei de la Sistah Space, am dori să creștem gradul de conștientizare cu privire la această problemă, mai degrabă decât să facem rușine pe alt individ”.

Abuzul în familie este una dintre cauzele cheie susținute de Regina consort de când a devenit parte a familiei regale.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră