Fenoment îngrijorător: rețeaua Tik-Tok folosită pentru a transmite informații imigranților

06 Dec 2021
Fenoment îngrijorător: rețeaua Tik-Tok folosită pentru a transmite informații imigranților

„Traficanții TikTok” care folosesc rețelele sociale pentru a transmite informații migranților cu privire la posibilități de a traversa cu bărci mici diferite regiuni. Acest lucru ar trebui să se confrunte cu sancțiuni penale, li s-a spus miniștrilor din Marea Britanike conform Sky News.

Deputatul conservator Natalie Elphicke consideră că publicitatea pentru trecerea canalelor pe rețele precum TikTok și Facebook ar trebui recunoscută ca o crimă.

Vorbind în timpul unei dezbateri la Comun privind Legea privind siguranța online, deputatul de la Dover - a cărui circumscripție este în fruntea crizei migrației din Regatul Unit - a sugerat că incriminarea unor astfel de evenimente online ar salva vieți și ar ajuta la stoparea modelului de afaceri al grupurilor de traficanți.

Doamna Elphicke a evidențiat „creșterea masivă a numărului de albanezi care traversează Canalul cu bărci mici” – și a spus că a devenit „ușor să găsești bande criminale care postează în albaneză pe TikTok cu videoclipuri care arată migranți veseli cu degetul mare în sus pe bărci care traversează Canalul și ajungând cu mașina în Marea Britanie cu ușurință”.

Cerând Camerelor Comune să susțină amendamentul său la proiectul de lege, ea a spus: „Noua clauză 55 va aborda traficanții TikTok și va ajuta la prevenirea ca oamenii să-și riște viața prin aceste călătorii prin Canalul Mânecii”.

Un grup de peste 50 de parlamentari i-a scris recent premierului Rishi Sunak, cerându-l să introducă o legislație de urgență menită să reducă traversările cu bărci mici.

Amendamentul doamnei Elphicke ar crea o nouă infracțiune de „distribuirea intenționată a unei fotografii sau a unui film care facilitează sau promovează sclavia modernă sau imigrația ilegală”.

Are sprijinul unui grup de parlamentari conservatori, inclusiv foștii miniștri Sir John Hayes și Tim Loughton.

Doamna Elphicke le-a spus parlamentarilor: „Reclama în acest context nu se face printr-un anunț în ziarul local, ci prin postarea unui videoclip online și a fotografiilor online”.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră