Elveția interzice mașinile electrice din cauza crizei energetice și penuriei de electricitate

06 Dec 2021
Elveția interzice mașinile electrice din cauza crizei energetice și penuriei de electricitate

Elveția intenționează să interzică vehiculele electrice în țară. Potrivit unui raport din The Telegraph, oficialii din țară au elaborat o propunere care ar restricționa utilizarea energiei pentru a preveni întreruperile și întreruperea curentului, anunță economictimes.com.

Dacă se întâmplă acest lucru, Elveția ar deveni prima țară care va face acest lucru.

Elveția este puternic dependentă de hidroenergie pentru a-și îndeplini cerințele energetice; aproximativ 60% din puterea țării provine din hidroenergie. Cu toate acestea, producția încetinește în timpul lunilor de iarnă. Țara importă și energie electrică din Franța și Germania, ambele vecine confruntându-se acum cu o criză energetică, ca și restul Europei, din cauza războiului din Ucraina.

Compania franceză de utilități EDF și-a văzut producția de energie electrică scăzută la un nivel minim de 30 de ani mai devreme în 2022, din cauza unui număr record de întreruperi ale reactorului nuclear și se luptă cu timpul pentru a se asigura că flota sa poate funcționa la capacitate maximă pentru întreaga perioadă a iernii. Franța este mai vulnerabilă la criza energetică a Europei, declanșată de consecințele războiului din Ucraina, decât alte națiuni europene din cauza disponibilității nucleare scăzute și a cererii care este deosebit de sensibilă la temperatură.

Invazia Ucrainei de către un important exportator de petrol și gaze Rusia a declanșat o criză energetică și a determinat țările din Europa, care erau foarte dependente de livrările rusești, să-și diversifice aprovizionarea.

Elveția se pregătește astfel pentru o posibilă întrerupere. Conform propunerii, țara intenționează să restricționeze consumul de energie în clădiri și poate chiar interzice concertele, spectacolele de teatru și evenimentele sportive.

Dacă situația se înrăutățește, Elveția vrea să limiteze utilizarea vehiculelor electrice doar la călătorii esențiale.

În afară de asta, planul energetic elvețian implică și măsuri precum interzicerea exploatării criptomonedelor și oprirea scărilor rulante.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră