Temperatura maximă a aerului va oscila între 0 si 11°C, în cea mai mare parte a zonelor de cultură. Temperatura minimă a aerului se va situa între -8 si 5°C la nivelul întregii țări, valori mai scăzute fiind posibile în depresiunile din estul Transilvaniei, unde izolat vor fi condiţii de producere a brumei şi a îngheţului superficial la sol.
Sub aspect pluviometric, se întrevăd precipitații sub formă de ploi locale, acestea fiind însoțite de intensificări temporare ale vântului, în majoritatea regiunilor. Rezerva de apă pe adâncimea de sol 0-100 cm, în cultura grâului de toamnă, va prezenta valori satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, în cea mai mare parte a țării. Local în nordul Moldovei şi izolat în sud-vestul Transilvaniei se vor înregistra deficite moderate de umiditate în sol (secetă pedologică moderată).
În condițiile agrometeorologice prognozate, procesele de creștere și dezvoltare la culturile de toamnă se vor desfășura în general normal, în cea mai mare parte a țării. În funcție de data semănatului, orzul și grâul de toamnă își vor definitiva răsărirea (80-100%), continuându-se apariția frunzei a treia și înfrățirea (10-100%). Uniformitatea și vigurozitatea plantelor se va prezenta pe ansamblu bună și medie, respectiv medie și slabă în semănăturile efectuate tardiv.
Fenologic, rapița se va afla la răsărire (80-100%) și înfrunzire (6-15 frunze), în cea mai mare parte a regiunilor agricole. În toate plantaţiile, pomii fructiferi îşi vor definitiva maturarea lemnului, îngălbenirea şi căderea fiziologică a frunzelor, speciile fiind bine adaptate la condiţiile