Cum a fost primit Iohannis în Luxemburg. Imagini de la dineul de gală (GALERIE FOTO)

07 Iun 2016 | scris de Istvan Deak
Cum a fost primit Iohannis în Luxemburg. Imagini de la dineul de gală (GALERIE FOTO)


El s-a întâlnit luni cu Marele Duce de Luxemburg Henri, cu președintele Camerei Deputaților din Luxemburg, Mars Di Batolomeo, premierul luxemburghez Xavier Bettel și cu ministrul Afacerilor de Externe și Europene, Jean Asselborn. Iohannis a depus o coroană de flori la Monumentul Național al Solidarității Luxemburgheze.
Şeful statului și soția sa, Carmen Iohannis, au participat luni seară la dineul de gală oferit de Marele Duce de Luxemburg și Marea Ducesă, de la care vă prezentăm imagini.

ioha1

Imagini de la dineul de gală. Sursa foto: wort.lu


„România vede Luxemburg ca un partener important și ne propunem să dezvoltăm o cooperare mai profundă, mai largă și mai susținută cu Marele Ducat”, a spus șeful statului.

ioha FotorCreated

Imagini de la dineul de gală la care au participat preşedintele României şi soţia sa. Foto: wort.lu


Discuțiile preşedintelui cu înalții oficiali luxemburghezi vor viza identificarea de posibilități concrete de dezvoltare și aprofundare a relațiilor politice și sectoriale dintre România și Marele Ducat de Luxemburg, cu accent pe extinderea cooperării economice, precum și în domeniile cercetării, dezvoltării și inovării industriale. Cu această ocazie fi semnat „Programul de schimburi în domeniile științei și tehnologiei, educației, culturii și sportului între Guvernul României și Guvernul Marelui Ducat de Luxemburg pentru anii 2016-2021”, anunţă site-ul Preşedinţiei României.
În programul preşedintelui au figurat o întrevedere cu profesorii și studenții români ai Universității din Luxemburg, o vizită la Centrul urban Esch/Belval şi participarea la o ceremonie organizată de Primăria din Luxemburg cu ocazia vizitei de stat.

primarie

Alocuţiune rostită la Primăria oraşului Luxemburg. Foto: presidency.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră