Jurnalist american: Contul lui Trump a fost deblocat cu ajutorul rușilor, iar Twitter trebuie să dispară

21 Noi 2022
Jurnalist american: Contul lui Trump a fost deblocat cu ajutorul rușilor, iar Twitter trebuie să dispară

CEO-ul Twitter, Elon Musk, a restabilit contul de Twitter al fostului președinte Trump în weekend, provocând valuri de condamnare și indignare din partea reporterilor și a mai multor organizații, anunță Fox News.

Kara Swisher de la Vox pare să leagă reintegrarea lui Trump de împușcătura de la un club de noapte LGBTQ din Colorado Springs.

„Doar un tweet astăzi, deoarece această platformă degenerează de către celulă în timp real și nu am energia pentru strigătele de azi. Vezi cele două știri de mai jos? Sunt indisolubil legate”, a scris Swisher pe Twitter.

Ea a insinuat, de asemenea, că rușii au jucat un rol în restabilirea contului lui Trump atunci când Musk a organizat un sondaj pe Twitter în care a întrebat utilizatorii dacă Trump ar trebui să fie permis înapoi pe platformă.

„Uite tipul care a făcut trolul lui Trump, adică, sondaj pentru Elon”, a scris ea cu un gif al președintelui rus Vladimir Putin.

Autorul și profesorul de afaceri Scott Galloway a sugerat la „Face the Nation” de la CBS că a repetat afirmația lui Swisher că sondajul a fost fals.

„Cred că aceste sondaje sunt în mare parte un truc și aș argumenta că oamenii nu au vorbit, GRU a vorbit”, a spus el. GRU este un serviciu rus de informații militare.

Galloway a adăugat: „Twitter a devenit un loc de joacă pentru actorii răi și roboții falși, acest sondaj nu are sens, această decizie este lipsită de sens”.

Un eseu pentru The New York Times a împărtășit teorii înfricoșătoare despre ceea ce s-ar putea întâmpla cu America este că Trump începe să folosească Twitter din nou.

Profesorul de la Universitatea de Stat din Missouri și coautor al cărții „Președinția Twitter: Donald J. Trump și politica furiei albe”, Brian L. Ott, a scris un articol de opinie din New York Times, intitulat „Am studiat utilizarea Twitter de către Trump timp de șase ani. Pregătește-te pentru ce e mai rău.”

El a sugerat că decizia lui Musk de a aduce înapoi contul lui Trump ar fi cea mai proastă a lui de până acum.

„Dar nimic din ceea ce a făcut și desfăcut Musk nu este la fel de îngrijorător ca decizia sa de a restabili brusc contul fostului președinte Donald Trump”, a scris el.

„Fiind cineva care a studiat utilizarea Twitter de către domnul Trump încă de dinainte de a fi ales președinte, cred că revenirea sa ar însemna răspândirea sporită atât a dezinformarii, cât și a dezinformarii, proliferarea discursului degradant și dezumanizant, integrarea în continuare a discursului instigator la ură și erodarea normelor și instituțiilor democratice”, a scris Ott. „Dar mai este ceva: revenirea domnului Trump pe Twitter ar putea escalada probabilitatea violenței politice”.

El a continuat: „Pentru domnul Trump, dorința de răzbunare implică de multă vreme violența simbolică sub formă de discurs care îi înjosește și îi dezumanizează agresiv pe ceilalți. Un astfel de discurs riscă să provoace violență materială”, a avertizat el. „Pentru domnul Trump, dorința de răzbunare implică de multă vreme violența simbolică sub formă de discurs care îi înjosește și îi dezumanizează în mod agresiv pe ceilalți. Un astfel de discurs riscă să provoace violență materială”.

Președintele NAACP, Derrick Johnson, a cerut agenților de publicitate să-și oprească afacerile cu Twitter.

„Dacă Elon Musk va continua să conducă Twitter așa, folosind sondaje de gunoi care nu reprezintă poporul american și nevoile democrației noastre, Dumnezeu să ne ajute pe toți”, a adăugat Johnson.

CEO-ul Anti-Defamation League, Jonathan Greenblatt, a reacționat la reintegrarea lui Trump, sugerând că ar putea deveni o amenințare la adresa „democrației” și a părut să teoretizeze despre sfârșitul Twitter.

„Pentru ca @elonmusk să-i permită lui Donald Trump să revină pe Twitter, aparent după un scurt sondaj, arată că nu este deloc serios să protejeze platforma de ură, hărțuire și dezinformare”, a scris el.

Greenblatt a adăugat că „deciziile lui @elonmusk din ultima lună au fost neregulate și alarmante, dar această decizie este periculoasă și o amenințare la adresa democrației americane. Trebuie să întrebăm – este timpul ca Twitter să plece?”

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră