JK Rowling: Nu mă consider ”anulată” de viziunea mea împotriva transgenderilor

12 Dec 2021
JK Rowling: Nu mă consider ”anulată” de viziunea mea împotriva transgenderilor

JK Rowling a spus că „nu se consideră” „anulată” după criticile aduse opiniilor sale trans, conform The Independent

În ultimii ani, Rowling a fost o critică a ideologiei de gen și, în propriile ei cuvinte, a „drepturilor femeilor bazate pe egalitate de sex”.

Părerile bine documentate ale autoarei au condus la critici intense din partea vedetelor Harry Potter, inclusiv Daniel Radcliffe, care a publicat o scrisoare deschisă în care îi condamnă părerile.

Actrița Emma Watson, s-a referit, de asemenea, la acest subiect în cadrul Premiilor Bafta la începutul acestui an, spunând mulțimii că este „aici pentru toate vrăjitoarele”.

Cu toate acestea, într-un nou interviu, Rowling a declarat: „Nu mă consider anulată”.

Ea a declarat pentru Letters from Suzanne: „Singura dată când am făcut referire la posibilitatea de a fi exclusă, la ”anulare”, vânzările de cărți au crescut. De ce chiar râd de acest lucru? Nu pot să cred că spun aceste cuvinte. Dar trebuie să-i batjocorești.”

Reacția împotriva autoarei care a înființat un nou centru de sprijin pentru femeile care supraviețuiesc violenței sexuale în Edinburgh și Lothians, a apărut în iunie 2020, după ce autorul a spus că într-un articol se folosește expresia „oameni care au menstruație”.

Ea a scris: „Sunt sigură că a existat un cuvânt pentru acei oameni. Cineva să mă ajute.”

Deși a existat un contingent de utilizatori Twitter care au susținut-o pe Rowling pentru tweet-ul ei, au existat o mulțime – inclusiv numeroase celebrități – care i-au criticat comentariul drept „anti-trans” și „transfobic”, argumentând că bărbații trans, non-binari și non-gen, persoanele respective pot avea și menstruație.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră