ÎPS Ioan Robu: Îi rog pe cei care protestează, să o facă paşnic, iar pe cei din partide şi din instituţii, să se gândească numai la binele poporului

02 Feb 2017 | scris de Magda Marincovici
 ÎPS Ioan Robu: Îi rog pe cei care protestează, să o facă  paşnic, iar pe cei din partide şi din instituţii, să se gândească numai la binele poporului

Arhiepiscopul Mitropolit de București, Ioan Robu, adresează, într-o postare pe facebook, rugămintea ca persoanele care protestează să o facă pașnic și cei din partide și instituții să se gândească la binele poporului român. 

Urmăresc cu îngrijorare evenimentele din ultimele zile din țara noastră. În spațiul public au reapărut frecvent cuvintele „minciună”, „corupție”, șmecherie”, iar gândul m-a dus imediat la ce am spus după tragedia de la Colectiv: „Noi înghițim foarte ușor neglijențele, corupția, minciuna, șmecheria, și toate acestea ni se par că sunt nimicuri... . N-am făcut mare lucru până acum ca să schimbăm ceva - nu numai noi, Biserica, dar toată lumea: și voi, și noi, toți -, că nu am protestat atunci când am întâlnit și minciuna și corupția și neglijența, indiferența. Căci acestea, la un moment dat, pot fi criminale”.
În aceste zile de tensiune, Acțiunea Catolică din România a lansat o invitație la rugăciune pentru țară, inițiativă pe care am aprobat-o și pe care o susțin. Vă îndemn, așadar, să vă rugați pentru poporul nostru și pentru binele societății românești. 
Cu tot respectul, îi rog pe cei care protestează pe străzi, să o facă în mod paşnic; iar pe cei din partidele politice şi din instituţiile Statului îi rog să se gândească numai la binele poporului nostru şi la viitorul ţării, aducându-şi aminte totodată de cuvântul Mântuitorului: „Fericiți făcătorii de pace!” (Mt 5,9).
Dumnezeu să binecuvânteze România şi poporul român!
Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, București, 2 februarie 2017

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră