Greșeala unui funcționar ANAF a lăsat fără bani de tratament doi copii care suferă de autism

18 Iul 2017
Greșeala unui funcționar ANAF a lăsat fără bani de tratament doi copii care suferă de autism

O greşeală a unui funcţionar de la ANAF riscă să lase fără tratament doi copii care suferă de autism, după ce acesta a trimis donaţiile obţinute, la Timişoara, de mama copiilor către un ONG care se ocupă de câinii fără stăpân din Bucureşti.

Georgiana Boian primeşte de doi ani bani din donaţii prin formularul 230 pentru tratamentul copiil săi care suferă de autism. Anul acesta însă când şi-a verificat contul nu intrase niciun ban.

"O cam pasează de la unul la alţii. Trezoreria zice că ăla-i contul pe care l-au primit să fie viraţi, sus în birouri zic că banca ar fi de vină că nu şi-a dat seama că era cont greşit, CUI greşit sau că eu aş fi avut unul din formulare scris greşit, pe altă asociaţie”, a declarat Georgiana Boian pentru Digi 24.

Cei peste 30.000 de lei au ajuns în contul unei organizații  care se ocupă de câinii fără stăpân.

"Au zis că nu mai au banii, că ei au cheltuit toate sumele, că au mulţi câini de întreţinut, mulţi angajaţi, multe cheltuieli", mai spune Georgiana Boian.

După două luni ANAF ul si a recunoscut vina. "Pe ordinul de plată cu care banii au plecat de la noi s-a trecut denumirea ONG-lui, CUI-ul ongului unde trebuiau să ajungă banii, dar la codul IBAN s-a trecut codul IBAN al unui alt ONG din Bucureşti",  a declarat Mircea Călin, director AJFP Timiş.

Reprezentantii ONG-ului care a primit din greșeală banii nu au putut fi contactați pentru a comenta situația. Între timp însă, în lipsa fondurilor, cei doi copii ar putea fi obligaţi să întrerupă terapia.

Fiscul promite ca până la finalul săptămânii banii să ajungă la adevăratul lor destinatar, iar angajatul care a greșit va fi sancționat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră