Ghidul final pentru crearea unui fond de urgență

19 Sep 2024
Ghidul final pentru crearea unui fond de urgență

Trebuie să aveți un fond de urgență care să vă ajute atunci când sunteți blocat financiar din diverse motive. Aflați cum vă puteți construi un fond de urgență pentru a vă ajuta să rezolvați cheltuielile neprevăzute.

Pași pentru a crea un fond de urgență și a economisi pentru perioadele dificile

Viața este destul de imprevizibilă - oricui i se poate întâmpla orice în orice moment. Astăzi ați putea câștiga un salariu cu șase cifre, iar mâine ați putea fi falit din cauza unei boli cronice. Atunci când se întâmplă o nenorocire neașteptată, mulți oameni tind să intre în panică și ajung într-o gaură financiară. De aceea, a avea un fond de urgență disponibil pentru sortarea evenimentelor neprevăzute este imperativ. Chiar dacă imprumuturi online rapide pot veni la îndemână, este mai bine să vă pregătiți pentru o urgență economisind în mod regulat.

Deși economisirea poate părea o sarcină dificilă, ea este posibilă dacă vă propuneți acest lucru. Punerea deoparte a unei sume mici lunar vă poate crea un fond de urgență în timp. Indiferent cât de mult câștigați, puteți începe cu puțin și, în cele din urmă, vă veți atinge obiectivul.

Să ne uităm la pașii simpli pe care îi puteți face atunci când sunteți gata să vă construiți fondul de urgență.

Stabiliți dimensiunea fondului dvs. de urgență

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți atunci când începeți este să stabiliți mărimea fondului dvs. de urgență. Cât de mult sunteți dispus să puneți deoparte? Suma pe care o stabiliți poate depinde de situația dvs. financiară actuală. Dacă aveți un venit constant și cheltuielile dumneavoastră sunt rezonabile, puteți economisi o sumă bună pentru fondul dumneavoastră.

Potrivit guru-lor financiari, trebuie să aveți economii pentru cel puțin trei până la șase luni din fondul de urgență. Astfel, trebuie să vă evaluați veniturile și cheltuielile pentru a decide cât de mult puteți economisi în mod regulat.

De asemenea, luarea în considerare a stabilității locului dvs. de muncă este vitală atunci când vine vorba de constituirea unui fond de urgență. Dacă aveți un loc de muncă stabil sau mai multe surse de venit, riscurile de a suferi dificultăți financiare sunt reduse. Astfel, puteți păstra un fond de urgență rezonabil și mai mic. În schimb, dacă sunteți freelancer, lucrați pe bază de contract sau dacă depindeți de un singur venit, atunci aveți nevoie de un fond de siguranță mai mare pentru a vă proteja în perioadele dificile.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba de creșterea fondului de urgență, vă puteți economisi banii fără nicio limitare.

Stabiliți un obiectiv de economisire

Mulți oameni se simt adesea copleșiți atunci când vine vorba de a economisi bani. Dar nu trebuie să fie așa. Economisirea este un obicei financiar esențial care vă poate propulsa la niveluri superioare. Indiferent de câți bani câștigați, vă puteți angaja să începeți să economisiți un mic procent din venitul dvs. Pentru a vă lansa economiile, trebuie mai întâi să creați un buget realist. Evaluați-vă zilnic veniturile și cheltuielile și decideți cât de mult puteți pune deoparte. De exemplu, dacă câștigați 15.000 de lire sterline pe lună și cheltuielile esențiale vă iau 11.000 de lire sterline, atunci puteți economisi confortabil 4.000 de lire sterline. Așadar, obiectivul dumneavoastră poate fi economisirea a 4.000 de lire sterline în fiecare lună. Astfel, acumularea de economii echivalente cu șase luni de cheltuieli poate dura aproximativ 16 luni. După cum puteți vedea, stabilirea unui obiectiv de economisire este importantă și realizabilă dacă aveți un plan strategic.

Puneți fondul de urgență într-un cont separat

O altă modalitate de a vă crea un fond de urgență este să economisiți banii într-un cont bancar separat. Păstrarea banilor în contul principal poate fi tentantă. Puteți folosi cu ușurință banii pentru a face achiziții impulsive pe care le veți regreta mai târziu. Astfel, economisirea separată a fondurilor vă asigură că banii sunt în siguranță până la apariția unei situații de urgență.

Pentru a reuși acest lucru, puteți configura un transfer automat al banilor dvs. în contul pentru situații de urgență, odată ce vă primiți venitul lunar. Automatizarea economiilor este o abordare eficientă care vă asigură că nu intrați în contact cu banii pentru a face depuneri directe. De asemenea, se asigură că economisirea devine parte a obligațiilor tale financiare. În timp, micile tale economii vor crește și vei putea face față confortabil oricărei urgențe care îți iese în cale.

Reduceți datoriile

Dacă ai mai multe datorii în mânecă, este posibil ca economisirea să nu fie prioritatea ta principală. Singurul lucru la care vă gândiți ar fi să plătiți mai întâi datoriile înainte de a stabili alte obiective financiare. Deși are sens, trebuie totuși să vă construiți o plasă de siguranță care să vă acopere atunci când vremurile devin dificile. Prin urmare, ar trebui să vă străduiți să vă reduceți datoriile și să faceți plățile mai ușor de gestionat. Reducerea datoriilor vă va permite să puneți deoparte ceva bani în fondul de urgență.

Găsiți modalități de a economisi mai mult

Creșterea unui fond de urgență necesită timp și disciplină. De ce să nu deveniți creativi și să găsiți modalități suplimentare de a vă crește fluxurile de venituri? Un venit mai mare înseamnă că veți putea economisi mai mult pentru fondul dvs. de urgență. Puteți identifica întreprinderi profitabile pe care să le încercați, cum ar fi investițiile în acțiuni, fonduri de piață monetară sau imobiliare. Sau puteți deveni freelancer în domeniul dvs. de specializare. O activitate secundară suplimentară vă va ajuta foarte mult să vă măriți fondul de urgență.

Reduceți cheltuielile inutile

În cele din urmă, faceți-vă un obicei din a vă respecta bugetul cu strictețe. Reduceți cheltuielile pe articole neesențiale de care nu aveți nevoie. S-ar putea să fiți tentat să vă cumpărați geanta de firmă preferată sau să ieșiți la cină în fiecare weekend. Dar priviți imaginea de ansamblu și fiți intențional când vine vorba de cheltuieli. Puteți decide să gătiți mai mult acasă și să vă cumpărați ceva din când în când. A deveni disciplinat din punct de vedere financiar te va ajuta să economisești mai mult pentru fondul tău de urgență.

Concluzie

Constituirea unui fond de urgență este esențială dacă doriți să atingeți libertatea financiară. Puteți începe cu o sumă mică și să vă măriți fondurile treptat, fără a vă forța bugetul. Cu toate acestea, trebuie să aveți reguli cu privire la ceea ce considerați o urgență. Țineți cont de faptul că nu toate costurile neașteptate sunt urgențe grave. Prin urmare, trebuie să aveți grijă să nu vă cheltuiți economiile pe cheltuieli inutile.

În plus, un fond de rezervă vă va proteja de împrumuturile cu dobândă ridicată care v-ar putea lăsa într-un ciclu al datoriilor. Așadar, folosiți-vă fondurile de urgență doar atunci când aveți nevoie, iar atunci când banii se epuizează, întoarceți-vă la planșa de desen și luați-o de la capăt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră