Preşedintele Klaus Iohannis apare şi el, tot după cinci zile, cu o reacţie în cazul poliţistului de la Rutieră mort pe 20 octombrie, fiind în coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Mai exact, preşedintele îi somează pe Victor Ponta şi Gabriel Ponta să lămurească urgent şi public cazul motopoliţistului care a murit în timp ce conducea coloana oficială a vicepremierului, despre care nu ştim dacă avea sau nu dreptul la escortă în acel moment.
„Suntem în a cincea zi și nu avem o luare de poziție oficială din partea Guvernului. Așa ceva este inadmisibil. Opinia publică așteaptă lămuriri și îi poftesc de urgență în fața microfoanelor pe domnii Ponta și Oprea, să dea aceste lămuriri. Și nu mă refer aici la partea penală a accidentului în care din nefericire a murit un polițist care a fost în timpul serviciului și mă refer la latura politică și la lămuriri de ordin general”, a spus Klaus Iohannis.
Reacția președintelui vine în a cincea zi de tăcere din partea vicepremierului și ministrului de Interne, Gabriel Oprea. Abia azi MAI a transmis primul comunicat public în care precizează că nu pot spune nimic, nici ministerul, nici ministrul până nu este gata ancheta.
Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului mort
Parchetul de pe lângă Tribunalul București a anunțat oficial că a deschis dosar de cercetare penală, pentru ucidere din culpă, în cazul accidentului produs în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Polițistul de la rutieră Bogdan Cosmin Gigină, care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă în timp ce se afla în fruntea unei coloane oficiale, a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Ghencea Civil.
Cităm din comunicatul Parchetului de pe lângă Truibunalului Bucureşti:
„Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat, la 20 octombrie 2015, cu privire la un accident rutier produs la aceeaşi data, în Bucureşti, soldat cu decesul numitului G.B.C. (agent de poliţie), pe rolul acestei unităţi de parchet fiind constituit un dosar având ca obiect infracţiunea de ucidere din culpă.
Până în prezent, în cauză au fost efectuate o serie de acte de urmărire penală precum: audierea unor martori, solicitarea unor înscrisuri şi informaţii de la diferite instituţii, ridicarea unor imagini surprinse de camerele de supraveghere. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, ca unitate de parchet întâi sesizată, efectuează cercetări cu privire la toate aspectele privind accidentul rutier produs la data mai sus menţionată, iar în situaţia în care vor rezulta indicii care să atragă o altă competenţă, se va proceda în conformitate cu dispoziţiile legale incidente“, potrivit comunicatului.
Poliţistul mort în accident lucra de opt ani în MAI
La slujba de înmormântare de la Cimitirul Ghencea Civil au luat cuvântul colegii săi de la Brigada Rutieră și s-a citit ordinul de avansare post-mortem la gradul de subinspector. Polițistul avea 28 de ani, era căsătorit și lucra de 8 ani în Ministerul Afacerilor Interne. El a încetat din viață la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost transportat după ce, în seara de 20 octombrie, a fost implicat într-un accident în timp ce se afla în misiune.