Finalizarea Magistralei 5 se mai amână un pic. Când va circula metroul în Drumul Taberei

27 Iul 2017
Finalizarea Magistralei 5 se mai amână un pic. Când va circula metroul în Drumul Taberei

Metroul va circula pe noua Magistrală 5 în a doua parte a anului viitor, trenurile urmând să fie puse în circulaţie pe traseul Râul Doamnei – Eroilor.

Anunţul a fost făcut joi de directorul general al Metrorex, Marin Aldea, după ce echipamentul de săpat tuneluri "Sfânta Filofteia" a ieşit la suprafaţă, în zona Parcului Operei, relatează news.ro.

„Marcăm o etapă importantă a acestui proiect, terminarea excavaţiilor, scoaterea scutului, terminarea ultimului tunel. (...) Stadiul la care ne aflăm acum de realizare este de 91-92% în ceea ce priveşte lucrările de structură şi circa 45-46% la lucrările de finisaje. Până la finele anului ne-am propus ca lucrările de structură să le finalizăm, iar finisajele în primul semestru al anului următor. Aşa cum v-am mai spus, ne-am propus ca acest proiect să fie finalizat la sfârşitul semestrului I — începutul semestrului II al anului viitor. Probabil că, în partea a doua a semestrului II, vom circula pe această magistrală”, a declarat directorul general Metrorex, Marin Aldea.

Lucrările la Magistrala 5 au început în 2011, primul termen de finalizare a lucrărilor fiind 2014. Termenul a fost amânat de mai multe ori, în luna noiembrie 2016 autorităţile susţinând că lucrările vor fi terminate la finalul anului 2017.

Proiectul Magistrala 5 de metrou - Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Operă) inclusiv Valea Ialomiţei va avea o lungime totală de aproape şapte kilometri, un număr de 10 staţii şi un depou. Valoarea totală a proiectului este de circa 3,12 miliarde lei cu TVA.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră