Festivalul-Concurs Naţional „Ileana Sărăroiu”, o nouă ediţie în luna noiembrie la Târgovişte

11 Oct 2019 | scris de Luminita Ciobanu
Festivalul-Concurs Naţional „Ileana Sărăroiu”, o nouă ediţie în luna noiembrie la Târgovişte

Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa organizează la 23 şi 24 noiembrie 2019, la Casa Tineretului din Târgovişte (Clubul Studenţilor), cea de-a VII -a ediţie a Festivalului-Concurs Naţional „Ileana Sărăroiu”. Evenimentul cultural, un prilej de aducere-aminte şi de punere în valoare a repertoriului interpretei născute la Valea Voievozilor la 25 septembrie 1936, este destinat tinerilor iubitori de folclor şi dornici de a se afirma în lumea muzicii populare româneşti.

La concurs se pot înscrie solişti vocali cu vârsta cuprinsă între 15 şi 30 de ani. Câştigătorii trofeului ediţiilor anterioare nu se mai pot înscrie la competiţie. Preselecţia se va desfăşura la 23 noiembrie 2019, între orele 10:00 - 12:00, la Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa. Fişele de participare, completate de către concurenţi, vor fi trimise alături de partitură, până la data de 3 noiembrie 2019, la adresa Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa: Târgovişte, Strada Alexandru Ioan Cuza nr. 15, telefon - fax: 0245613112, e-mail: office@cjcd.ro.. Taxa de înscriere de 50 lei (nerambursabilă) va fi achitată la sediul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa în ziua desfăşurării preselecţiei.

Fiecare participant va prezenta în concurs două piese: o doină sau o baladă (fără acompaniament din zona din care provine) şi un cântec cu acompaniament orchestral (piesa provenind din culegere de teren ori din repertoriul personal sau din repertoriul Ilenei Sărăroiu).

Concursul se va desfăşura sâmbătă, 23 noiembrie 2019, iar duminică, 24 noiembrie 2019, va avea loc gala al laureaţilor. Ordinea intrării în concurs va fi stabilită de către organizatori. Concurenţii vor purta costum autentic, specific zonei pe care o reprezintă, şi vor respecta precizările organizatorilor cu privire la intrarea în concurs, prezenţa la repetiţiile preliminare fiind obligatorie. Concurenţilor li se vor acorda diplome de participare şi alte însemne ale Festivalului-Concurs.

Juriul concursului va lua în calcul posibilitatea acordării următoarelor premii: Trofeul Festivalului - 3.000 lei, premiul I - 2.000 lei, premiul al II-lea - 1.600 lei, premiul al III-lea - 1.200 lei, premiul special al Consiliului Judeţean Dâmboviţa - 1.000 lei. Juriul va putea acorda, de asemenea, două menţiuni a câte 500 lei. Hotărârea juriului este irevocabilă.

Detalii suplimentare, regulamentul Festivalului-Concurs Naţional „Ileana Sărăroiu” şi fişa de participare pot fi obţinute accesând adresa web a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa: http://www.cjcd.ro .

Foto: Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră