FBI a avertizat Twitter cu privire la ”scurgerea” de informații legate de Hunter Biden înainte de alegerile din 2020

05 Dec 2021
FBI a avertizat Twitter cu privire la ”scurgerea” de informații legate de Hunter Biden înainte de alegerile din 2020

FBI a avertizat Twitter în timpul întâlnirilor săptămânale dinaintea alegerilor din 2020 că gigantul rețelelor sociale se poate aștepta la „operațiuni de scurgere de informații” ale „actorilor de stat” care îl implică pe Hunter Biden, potrivit unei declarații a fostului șef al integrității site-ului Twitter, conform Fox News.

Aceste avertismente au venit înaintea cenzurii Twitter a raportului-bombă al New York Post din octombrie 2020 privind relațiile de afaceri ale lui Hunter Biden găsite pe laptopul său, invocând politica sa de „materiale piratate”. La acea vreme, FBI-ul era în posesia laptopului său de aproape un an.

„În aceste întâlniri mi s-a spus că grupul de informații se aștepta ca indivizii asociați cu campanii politice să fie supuși atacurilor de hacking și că materialul obținut prin aceste atacuri de hacking va fi probabil diseminat pe platformele de socializare, inclusiv Twitter”, fostul șef al site-ului Twitter. integritatea a declarat Yoel Roth într-o declarație din 21 decembrie 2020 către Comisia Electorală Federală, potrivit New York Post.

„De asemenea, am aflat în aceste întâlniri că existau zvonuri că o operațiune de scurgere de informații îl va implica pe Hunter Biden”, a continuat Roth.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat gazdei podcastului, Joe Rogan în august că FBI a avertizat, de asemenea, platforma sa de socializare să fie în „alertă maximă” pentru „propaganda rusă” înainte de alegerile din 2020 și că agenția a inclus un limbaj suficient de specific pentru a „se potrivi modelul” din povestea lui Hunter Biden.

Povestea lui Hunter Biden a fost, de asemenea, cenzurată de Facebook în săptămânile premergătoare alegerilor din 2020.

Agentul special de supraveghere FBI Elvis Chan a organizat întâlnirile cu platformele. Chan a mărturisit marți, într-un proces împotriva administrației Biden, că a organizat întâlnirile cu Twitter la San Francisco pentru șapte agenți FBI din DC înainte de alegerile prezidențiale din 2020. De asemenea, a organizat întâlniri săptămânale cu Facebook.

Procesul a fost intentat de procurorii generali GOP din Missouri și Louisiana și susține că guvernul federal s-a coordonat cu giganții tehnologici pentru a cenzura „vorbitorii, punctele de vedere și conținutul defavorizat de pe platformele de social media”.

Chan a spus în mărturia sa că FBI a avertizat Twitter să fie pregătit pentru o operațiune de scurgere de informații, deși nu își amintește dacă numele lui Hunter Biden a fost menționat.

Cele mai recente dezvăluiri despre avertismentele FBI către companiile de rețele de socializare vin după ce noul CEO al Twitter, Elon Musk, a sugerat că Twitter s-a implicat în „interferențe electorale” prin cenzurarea poveștii lui Hunter Biden.

„Dacă Twitter răspunde cererii unei echipe înainte de alegeri, închide vocile disidente în alegerile cruciale, aceasta este însăși definiția interferenței electorale… Sincer, Twitter acționa ca un braț al Comitetului Național Democrat. A fost absurd”, a spus Musk în timpul unei sesiuni live de întrebări și răspunsuri pe Twitter Spaces sâmbătă.

Musk a împărtășit fișiere cu jurnalistul Substack Matt Taibbi, care a postat vineri pe Twitter dezvăluiri și capturi de ecran ale e-mailurilor care arată că angajații Twitter au suspendat, interzis sau cenzurat utilizatorii care au comentat despre subiectul ”laptopul lui Hunter Biden”.

Iar firma de avocatură Covington & Burling a declarat anterior FEC că Twitter „a fost avertizat pe tot parcursul anului 2020 de către agențiile federale de aplicare a legii să fie în alertă pentru operațiunile preconizate de „piratare și filtrare” întreprinse de actori de stat malign, în care acești actori de stat ar putea pirata comunicațiile electronice ale persoanelor asociate cu campanii politice și încearcă să disemineze materialele scurse.”

„Rapoartele agențiilor de aplicare a legii au sugerat chiar că au existat zvonuri că o astfel de operațiune de hack-and-leak ar fi legată de Hunter Biden”, a adăugat firma de avocatură.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră