Familia lui Pele: ”nu există un pericol iminent de moarte”

05 Dec 2021
Familia lui Pele: ”nu există un pericol iminent de moarte”

Rudele legendei fotbalului, Pele, au spus că bărbatul de 82 de ani nu este expus unui risc iminent de moarte, anunță Sky News.

Două fiice și un nepot ale jucătorului brazilian au declarat că triplul câștigător al Cupei Mondiale se află de marți în spital pentru tratamentul unei infecții respiratorii agravate de COVID-19.

Kely și Flavia Nascimento și Arthur Arantes do Nascimento au declarat într-un interviu de duminică seara că Pele, care face și chimioterapie în lupta sa împotriva cancerului, este de așteptat să părăsească spitalul Albert Einstein din Sao Paulo odată ce își va reveni complet după infecție.

Ei au adăugat că bărbatul de 82 de ani nu este supus unui risc iminent de moarte.

"Este bolnav, este bătrân. Dar, în acest moment, este acolo din cauza infecției pulmonare. Și odată ce se va simți mai bine, va pleca din nou acasă", a declarat Kely Nascimento pentru TV Globo.

„Momentan nu își ia rămas bun într-un spital”, a adăugat ea.

Spitalul a spus că Pele răspunde bine la tratamentul pentru infecție și starea lui de sănătate nu s-a agravat în ultimele 24 de ore.

Edson Arantes do Nascimento, cunoscut la nivel mondial sub numele de Pele, a avut o tumoare de colon îndepărtată în septembrie 2021, dar nici familia sa, nici spitalul nu au spus dacă s-a răspândit.

Flavia Nascimento a spus: "Este foarte nedrept ca oamenii să spună că este la sfârșitul vieții, în îngrijiri paliative. Băieți, nu este adevărat. Credeți-ne", a spus ea. "Nu este la terapie intensivă, este într-un dormitor obișnuit. Nu este în risc, este în tratament."

Associated Press a declarat că ziarul Folha de Sao Paulo a raportat sâmbătă că chimioterapia lui Pele nu a funcționat și că medicii au decis să-l pună la îngrijiri paliative.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră