Elon Musk își protejează platforma Twitter de cenzură. Anunță că își lansează propria marcă de smartphone

28 Noi 2022
Elon Musk își protejează platforma Twitter de cenzură. Anunță că își lansează propria marcă de smartphone
Musk trimite în mod regulat rachete în spațiu, dar Elon Musk poate oferi ceva la fel de simplu ca un smartphone?

Cea mai bogată persoană din lume și noul proprietar al Twitter a sugerat că s-ar putea muta în industria telefoanelor, pe fondul îngrijorărilor că Apple și Google ar putea interzice platforma social media din magazinele lor de aplicații din cauza preocupărilor legate de moderarea conținutului, anunță The National.

Tesla, producătorul de mașini electrice, a lucrat de ceva timp la un smartphone futurist, dar domnul Musk, directorul său executiv, a rămas cu buzele strânse în privința proiectului.

Cu toate acestea, el a sugerat acum că un telefon ar putea fi în așteptare.

Subiectul a fost abordat pe Twitter de comentatorul politic american Liz Wheeler, care a spus că „jumătate din țară” ar renunța cu plăcere la dispozitivele Apple iPhone și Android în favoarea unui telefon dezvoltat de domnul Musk.
Domnul Musk a răspuns că speră ca Twitter să nu ajungă interzis de Apple și Google, „dar, da, dacă nu există altă opțiune, voi face un telefon alternativ”.

El a fost dornic să deschidă Twitter pentru mai multă libertate de exprimare și a restabilit conturi interzise anterior, cum ar fi fostul președinte american Donald Trump.

Mandatul miliardarului ca director executiv al Twitter de la achiziția lui de 44 de miliarde de dolari a fost plin de controverse.

Pe lângă reducerile pe scară largă de locuri de muncă, compania a pierdut cel puțin jumătate din agenții de publicitate majori în săptămânile după preluarea lui Musk – reprezentând o pierdere de aproape 750 de milioane de dolari, potrivit unui raport.
Între timp, informațiile scurse despre pretinsul telefon Tesla sugerează că va avea o funcționalitate încorporată pentru a obține acces la Starlink, permițând utilizatorilor să navigheze pe web fără a se baza pe rețelele de telecomunicații legate de Pământ.

De asemenea, ar putea sprijini Neuralink - tehnologia care ar putea permite utilizatorilor să controleze dispozitivele cu gândurile lor. Domnul Musk a cofondat Neuralink Corporation în 2016.

O altă caracteristică așteptată este încărcarea solară, în timp ce unele rapoarte sugerează că telefonul ar putea funcționa pe Marte folosind conectivitatea Starlink.

Prețul potențial și data lansării sunt necunoscute.

Dl Musk a declarat duminică că înregistrările de noi utilizatori la Twitter sunt la „copii din toate timpurile”.

Înscrierile au fost în medie de peste două milioane pe zi în ultimele șapte zile din 16 noiembrie, în creștere cu 66% față de aceeași săptămână din 2021, a spus el într-un tweet.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră