Pentru aprobarea cererii au votat 147 de deputați, împotrivă au votat 96 și unul s-a abținut. Înaintea votului, Elena Udrea a susținut în plen că dosarele se fac discreționar, "pentru anihilarea politicienilor incomozi", și a adăugat, între altele, că noțiunea de instigare la mită este una relativă. Votul a fost secret cu bile.
Elena Udrea a declarat, în fața deputaților, că i-ar face un bine dacă ar vota pentru începerea urmăririi penale, pentru că în caz contrar „sistemul” s-ar folosi de acest moment pentru a argumenta că vrea să revină în Parlament pentru imunitate. De asemenea, fosta ministră a spus că vorbește în fața celui mai „laș și nepregătit” Parlament din decembrie 1989 pentru că a permis ca „țara să fie acaparată de sistem”. Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dat, luni, aviz pozitiv.
„Eu mă întreb dacă nu v-aţi plictisit sau dacă vă era dor de mine (...)“
„Mi-aţi face un bine dacă aţi vota pentru începerea urmăririi penale, pentru că altfel acest moment va fi folosit de sistem pentru a argumenta cum vreau eu să mă întorc în Parlament, pentru că Parlamentul îţi oferă imunitate. Este de fapt ceva între La revedere şi o slujbă de veşnică pomenire pentru actualul Legislativ. Parlamentul acesta, ales în 2012, este cel mai laş şi nepregătit din istoria de după 1989. "Nu se mai poate respira în România fără ca un băiat cu ochi albaştri să nu fie implicat. (...) Ne-am întors pe vremea lui Ceauşescu", a spus deputata.
Elena Udrea a spus că a devenit „inculpatul de serviciu” și explicat că toate acuzaţiile aduse de ea în ultimii 2 ani privind implicarea procurorilor în politică se adeveresc. Fosta ministră a spus că diverse structuri are statului încearcă acapararea puterii prin folosirea de „informaţii secrete" şi prin abuzuri ale DNA.
„Eu mă întreb dacă nu v-aţi plictisit sau dacă vă era dor de mine. Personal mă simt ca într-un moment de standup comedy sau de standup tragi-comedy. Am toate motivele să solicit la Cartea Recordurilor să se înregistreze acest caz. Nu a mai existat niciodată un parlamentar împotriva căruia să se formuleze 16 cereri, de arestare preventivă, de reţineri, de urmărire penală, şi totul într-un an şi jumătate. Este evident că am devenit acarul Păun al României şi inculpatul de serviciu", a spus Udrea, în apărarea sa, înainte de votul din Camera Deputaţilor.
Deputații vor da, marți, votul final privind cererii DNA de începere a urmăririi penale a Elenei Udrea. Procurorii o acuză de instigare la luare de mită în campania prezidenţială din 2009.
Procurorii DNA vor să o pună sub acuzare pe Elene Udrea pentru instigare la luare de mită în dosarul banilor strânşi în campania prezidenţială din 2009 a lui Traian Băsescu, în care este implicată şi fiica mai mare a fostului preşedinte, Ioana Basescu.
Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dat, luni, aviz pozitiv.