Dr. Faucy este din ce în ce mai convins de originile pandemiei după 3 ani de investigații

28 Noi 2022
Dr. Faucy este din ce în ce mai convins de originile pandemiei după 3 ani de investigații

Dr. Anthony Fauci spune că are o „minte complet deschisă” cu privire la originile COVID-19, dar mai spune că dovezile științifice sugerează „puternic” că nu a fost scurs dintr-un laborator, anunță Fox News.

Fauci a făcut aceste comentarii în timpul unei apariții de duminică la emisiunea CBS „Face the Nation”. Gazda Margaret Brennan l-a întrebat pe Fauci despre transparența Chinei cu privire la originile COVID-19 și despre modul în care liderul Partidului Comunist Chinez (PCC) al țării gestionează apelurile de anchetă de pe tot globul.

„Păstrăm o minte complet deschisă cu privire la care este originea”, a spus Fauci. „Acum spus acestea, dacă te uiți la examenul efectuat de oameni de știință internaționali de înaltă calificare, fără agende politice – au publicat în reviste evaluate de colegii – că toate dovezile acumulate, în special referitoare la aducerea chinezii pe piața Wuhan de animale din sălbăticie. nu ar fi trebuit să existe... dovezile sunt destul de puternice că acesta este un eveniment natural.”

„Înseamnă asta că am exclus că s-a întâmplat ceva amuzant și s-a scurs? Absolut [nu]”, a adăugat el. „Eu și toți colegii mei păstrăm mintea absolut deschisă. Trebuie să investigăm orice posibilitate, deoarece acest lucru este prea important pentru a nu face asta. Acest lucru nu este incompatibil cu a spune că dovezile științifice încă cântăresc mult mai mult că aceasta este o întâmplare naturală. ."

Fauci a continuat criticând lipsa de transparență a Chinei în ceea ce privește originile COVID-19, argumentând că refuzul lor de a coopera a provocat suspiciuni atunci când este posibil să nu fi existat niciun motiv pentru aceasta. Cu toate acestea, nu a reușit să acuze China de o „mușamalizare”.

În timp ce Fauci se retrage din poziția sa de la conducerea Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase în decembrie, republicanii sunt sigur că îl vor ține pe Capitol Hill cu audieri. Parlamentarii GOP au cerut investigații privind gestionarea de către Fauci a pandemiei, precum și interacțiunile sale cu autoritățile din China din domeniul sănătății.

Fauci a spus că este mai mult decât dispus să depună mărturie în fața Camerei, așa cum a făcut de multe ori înainte. Cu toate acestea, a intrat într-o ușoară încercare la senatorul Rand Paul, R-Ky., subliniind însă că criticul său de multă vreme nu l-ar putea convoca, deoarece republicanii nu au reușit să preia controlul asupra Senatului la alegerile intermediare.

„Nu numai că îl voi trage la răspundere pe dr. Fauci, ci vom investiga în cele din urmă de ce au fost trimiși dolarii dumneavoastră din impozite pentru a finanța cercetări periculoase în Wuhan”, a spus Paul în discursul său de victorie. „Îți promit asta: mușamalizarea COVID se va încheia.”

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră