Dor Geta Popescu va fi înmormântată miercuri, la Râşnov. Erik Gulacsi va fi incinerat la Cluj

25 Apr 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Dor Geta Popescu va fi înmormântată miercuri, la Râşnov. Erik Gulacsi va fi incinerat la Cluj

Alpinista Dor Geta Popescu, decedată sâmbătă, în tragedia din Retezat, va fi înmormântată miercuri la Râşnov. Erik Gulacsi, şi el alpinist, decedat alături de Geta, va fi incinerat la Cluj, potrivit deciziei familiei.

Trupul lui Erik a fost luat luni de către familie de la morga spitalului din Deva şi transportat la Cluj, unde va fi incinerat.

Avalanșa în care au decedat adolescenții Dor Geta Popescu (14 ani) și Erik Gulacsi (13 ani) a avut loc în zona Șaua Bucurii — Poiana Pelegii, în locul denumit ''Căldarea Berbecilor'', zăpada care a venit la vale antrenând și resturi de bolovani, a declarat pentru AGERPRES șeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Sora Getei, Crina Coco Popescu, și ea alpinistă, a venit în țară din Italia pentru a fi alături de familie în momentele grele prin care trece, potrivit stiri.tvr.ro. Tatăl Getei, Ovidiu Popescu, aflat alături de fiica sa pe munte în momentul producerii avalanșei a fost externat luni, la cerere, din Spitalul Municipal Hunedoara. El și-ar dori să participe la înmormântarea fiicei sale, scrie sursa citată.

Trupul neînsufleţit al Getei Dor Popescu urma să ajungă în cursul serii de luni la Râşnov şi va fi depus într-un sicriu alb, la capela Bisericii Sf. Nicolae de pe strada I.L. Caragiale, la câţiva metri de casa părintească, scrie mediafax.ro.

Victimele făceau parte dintr-un grup de șapte persoane care se aflau pe un traseu de vară din Retezat, potrivit Salvamont Hunedoara. După ce au fost surprinse de avalanșă în Căldarea Berbecelui, mai multe persoane, dintr-un alt grup de 50 de oameni, aflat în apropiere, au intervenit pentru scoaterea persoanelor din zăpadă.

Poliția a deschis dosar penal in rem, ancheta fiind coordonată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hațeg. În funcție de complexitatea ulterioară a cauzei dosarul ar putea fi preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Salvamontiștii și jandarmii montani au avertizat, cu două zile înainte, asupra riscului iminent de avalanșă în masivele Retezat și Parâng, după ce la munte a nins, iar stratul de zăpadă depășea un metru la peste 1.800 de metri altitudine.

Purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov, Lidia Mailat, a declarat luni pentru AGERPRES că, deocamdată, instituția nu face nicio anchetă în cazul alpinistei Dor Geta Popescu, decedată sâmbătă.

"Deocamdată nu se pune problema de așa ceva. Noi, ca instituție, nu avem ce anchetă să facem acum. Este o anchetă în desfășurare la Parchetul din Hunedoara.Vom vedea după ce se va finaliza această anchetă, dacă va fi cazul, nu știu, să facem și noi o anchetă socială, dar în acest moment Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov nu a început niciun fel de anchetă. În acest moment nu se pune problema pentru așa ceva", a spus Lidia Mailat.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră