Doi elevi au decis să-și ucidă profesorul din cauza unei note proaste

02 Noi 2022
Doi elevi au decis să-și ucidă profesorul din cauza unei note proaste

Doi adolescenți din Iowa și-au ucis profesorul de spaniolă din liceu din cauza frustrării din cauza unei note proaste, au spus procurorii marți în documente judecătorești.

Documentele au fost depuse înainte de audierea de miercuri, în care un judecător va audia argumente cu privire la suprimarea oricăror dovezi împotriva lui Willard Miller și Jeremy Goodale, care sunt acuzați de uciderea lui Nohema Graber în Fairfield, un oraș de aproximativ 9.400 100 mile de Des Moines.

Un avocat al lui Miller cere instanței din Fairfield să invalideze patru mandate de percheziție și să suprime probele din casa lui Miller, comentariile pe care le-a făcut poliției și informații preluate de pe telefonul său mobil și de pe platforma de socializare Snapchat.

Cadavrul lui Graber a fost găsit într-un parc Fairfield pe 3 noiembrie 2021, ascuns sub o prelată, roabă și legături de cale ferată. Fusese bătută până la moarte cu o bâtă de baseball. Miller și Goodale aveau 16 ani la acea vreme.

Anchetatorii au descoperit că Miller l-a întâlnit pe Graber la liceul Fairfield în după-amiaza zilei de 2 noiembrie 2021, pentru a discuta despre nota sa slabă. Mai târziu, Graber și-a condus duba într-un parc unde se știa că facea plimbări zilnice după școală, spun autoritățile. Martorii au văzut duba părăsind parcul la mai puțin de o oră mai târziu, cu doi bărbați pe scaunul din față.

Duba a fost lăsată la capătul unui drum rural. După un apel telefonic de la Goodale, un martor i-a preluat pe Goodale și Miller în timp ce mergeau spre oraș pe acel drum, spun anchetatorii.

Într-un interviu cu poliția, Miller a descris frustrările legate de modul în care Graber a predat spaniola și de modul în care nota din clasa ei îi scădea GPA.

„Se crede că nota slabă este motivul din spatele uciderii lui Graber, care îl leagă direct pe Miller”, au declarat documentele instanței depuse de procurorul județului Jefferson, Chauncey Moulding, și de procurorul general asistent din Iowa, Scott Brown.

Miller a negat inițial orice implicare în dispariția lui Graber, dar „a declarat ulterior că știa totul, dar nu a participat”, potrivit documentelor instanței. El a spus poliției că adevărații ucigași – un „grup de copii mascați” – l-au forțat să-și pună roaba pentru a-i ajuta să-i mute trupul și să-și conducă duba din parc.

Documentele spun că un martor a furnizat fotografii ale unei conversații Snapchat „care identifică recunoașterea lui Goodale că a acționat în comun cu o altă persoană pentru a provoca moartea lui Graber”. Martorul a identificat pe Goodale ca făcând declarații care îl implică atât pe Goodale, cât și pe Miller pe nume.

Avocatul lui Miller, Christine Branstad, spune că mandatele de percheziție au fost emise ilegal, în parte pentru că „poliții nu au furnizat informații magistratului emitent pentru a arăta că informatorul este de încredere sau că informațiile de la informator ar trebui considerate de încredere”.

Miller este programat să fie judecat pe 20 martie în Council Bluffs. Procesul lui Goodale este pe 5 decembrie la Davenport.

Ambii adolescenți, acum în vârstă de 17 ani, vor fi judecați ca adulți. În Iowa, pedeapsa pentru o condamnare pentru crimă de gradul I este închisoarea pe viață. Hotărârile Curții Supreme din Iowa cer ca minorilor condamnați chiar și pentru cele mai grave infracțiuni să li se acorde șansa de eliberare condiționată.

 

Sursa: The Guardian

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră