Directorul FBI refuză să declare dacă acuzațiile aduse lui Hunter Biden fac parte din propaganda rusă sau sunt reale

20 Noi 2022
Directorul FBI refuză să declare dacă acuzațiile aduse lui Hunter Biden fac parte din propaganda rusă sau sunt reale

Într-un interviu acordat Fx News, directorul FBI, Christopher Wray, a refuzat să spună dacă un raport condus de republicani din Senat care subliniază o posibilă activitate criminală a lui Hunter Biden prezintă vreun semn de „dezinformare a Rusiei”, la câteva săptămâni după senatorii Ron Johnson, R-Wis., și Chuck Grassley, R-Iowa. , și-au transmis concluziile Departamentului de Justiție.

Raportul republicanilor a constat din sute de pagini de dovezi despre care senatorii spun că demonstrează potențiala activitate criminală a familiei Biden legată de legăturile sale cu China și serviciile de informații chineze.

La o audiere a Comisiei pentru Securitate Internă și Afaceri Guvernamentale a Senatului de joi, Johnson l-a întrebat pe Wray dacă crede că ceva din raport ar putea fi urmărit până la dezinformarea Rusiei. Wray a spus că a examinat activitatea celor doi senatori, dar a refuzat să evalueze calitatea raportului.

„Ar fi o întrebare greu de răspuns pentru mine”, a spus Wray când a fost întrebat în mod specific dacă există semne de dezinformare sau influență rusă. Johnson a susținut că FBI-ul ar trebui să-și vadă raportul ca pe o sursă de informații verificabile și posibile.

„Nu există nicio dezinformare rusă”, a spus Johnson. „Acest raport este complet curat de orice interferență a influenței străine, deși am fost acuzați în mod fals, inclusiv de către președintele acestui comitet, că am răspândit dezinformarea rusă”.

Schimbul a avut loc în aceeași zi în care republicanii din Camera au spus că au dovezi că președintele Biden a fost direct implicat în afacerile fiului său Hunter și că afirmația președintelui că nu știe nimic despre activitățile fiului său este „o minciună”. Republicanii Camerei au spus că familia Biden s-a îmbogățit „oferind acces la familie” și au spus că acest lucru ridică posibile probleme de securitate națională.

Republicanii Camerei au respins afirmația timpurie a foștilor oficiali ai securității naționale, potrivit căreia laptopul Hunter Biden, care a furnizat dovezi ale activităților de afaceri ale familiei Biden, care sunt încă investigate de GOP, nu ar fi fost altceva decât o operațiune de dezinformare a Rusiei.

În Senat, Johnson l-a presat pe Wray dacă FBI a jucat vreun rol în organizarea acelei scrisori, dar Wray a spus că FBI nu a avut nicio implicare din câte știe el.

„Nu sunt conștient de vreo implicare a FBI în ceea ce descrii”, a spus Wray.

Johnson a spus că denunțătorii cred că FBI „a inițiat o schemă” pentru a minimiza informațiile despre Hunter Biden și că este înțeles că FBI ar fi putut ajuta la organizarea scrisorii semnate de foști oficiali ai serviciilor de informații. El a mai spus că dacă FBI a fost implicat, acesta a jucat un rol în interferența alegerilor din 2020.

„Această scrisoare a 51 de oficiali ai serviciilor de informații, a intervenit în alegerile din 2020 într-o măsură mult mai mare decât orice ar fi putut spera vreodată Rusia sau China să realizeze”, a spus Johnson. "Trebuie să recunoașteți că trebuie investigat. Nu am încredere că veți face acest lucru."

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră