DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE ale hackerilor care au spart serverele WADA. Scandalul implică și România!

15 Sep 2016 | scris de Veronica Micu
DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE ale hackerilor care au spart serverele WADA. Scandalul implică și România!

"Vom continua să expunem atleţii care violează principiile fair play-ului folosind substanţe de dopaj. Lista dependenţilor de astfel de substanţe nu conţine doar sportivii din echipele olimpice de top, ci şi pe cei care au concurat pentru alte ţări", este mesajul postat pe site-ul hackerilor, care însoțește documentele.

Pe fancybear.net se poate citi acum "WADA databases. Part 2", iar lista conţine sportivi din mai multe ţări, între care şi România.

Sportiva vizată este canotoarea Roxana Cogianu. Potrivit documentului, testele antidoping ale româncei au relevat prezența unei substanțe interzise, dexametazonă, însă canotoarea avea autorizație pentru folosirea acesteia.

roxana

Cogianu a făcut parte din barca de 8+1 a țării noastre (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Boguș, Andreea Boghian și Daniela Druncea), care a cucerit medalia de bronz la Rio de Janeiro.

Datele publicate de hackeri în acest al doilea calup vizează sportivi din opt țări, SUA, Germania, Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Polonia, România și Rusia.

Printre sportivii nominalizați figurează jucătoarele de tenis Bethanie Mattek-Sands (SUA) — medaliată cu aur la dublu mixt, Petra Kvitova (Cehia) sau ciclistul britanic Christopher Froome (Marea Britanie) — medaliat cu bronz la contratimp.

În prima sa acțiune, grupul Fancy Bears, a publicat date confidențiale legate de jucătoarele americane de tenis Serena și Venus Williams, gimnasta americană Simone Biles și baschetbalista americană Elena Delle Donne.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră