Criza lovește în plin în compania Apple: noua generație de Iphone indisponibilă pe piață

07 Noi 2022
Criza lovește în plin în compania Apple: noua generație de Iphone indisponibilă pe piață
Apple a declarat că se așteaptă la mai puține livrări de iPhone 14 Pro și iPhone Pro Max decât se anticipa anterior, deoarece restricțiile Covid-19 întrerup temporar producția la o unitate de asamblare din Zhengzhou, China, conform  The Guardian.
„Unitatea funcționează în prezent la o capacitate semnificativ redusă”, a spus Apple într-un comunicat. „Clienții vor experimenta timpi de așteptare mai lungi pentru a-și primi noile produse.”
Reuters a raportat în octombrie că producția de iPhone-uri Apple ar putea scădea cu până la 30% la una dintre cele mai mari fabrici din lume luna viitoare, din cauza înăspririi restricțiilor Covid în China.
Mulțimi de oameni purtând măști și transportând bagaje într-o gară
China se pregătește pentru valul de muncitori care fug de fabrica de iPhone din Zhengzhou, lovită de Covid
Principala sa fabrică din Zhengzhou din centrul Chinei, care are aproximativ 200.000 de angajați, a fost zguduită de nemulțumirea față de măsurile stricte de reducere a răspândirii Covid-19, mulți lucrători fugind de la fața locului.
Separat, Foxconn, deținută de Taiwan, cel mai mare producător de iPhone de la Apple, a declarat luni că lucrează pentru a relua producția completă la o fabrică majoră din Zhengzhou, China, care a fost afectată de restricțiile Covid-19, și și-a revizuit în jos previziunile pentru al patrulea trimestru.
Impactul asupra producției vine pe fondul unei perioade aglomerate în mod tradițional pentru producătorii de electronice înainte de sezonul sărbătorilor de sfârșit de an, care este, de asemenea, un moment de vârf pentru furnizorii de bunuri de larg consum precum Apple.
Fabrica Foxconn din Zhengzhou, care are aproximativ 200.000 de angajați, produce majoritatea noilor telefoane Apple, inclusiv noul iPhone 14.
Zona economică a aeroportului Zhengzhou din centrul Chinei a declarat că miercuri, miercuri, la prânz, plasează parcul industrial de 415 km pătrați care găzduiește fabrica sub cel mai scăzut nivel de blocare din China, până la prânz, pe 9 noiembrie.
Foxconn a spus că va implementa noi măsuri Covid-19 la uzina din Zhengzhou, inclusiv mutarea tuturor angajaților care lucrează în trei cămine.
O declarație oficială a spus că locuitorii din zonă, la aproximativ 26 mile sud-est de Zhengzhou, au fost interzis să plece de acasă și trebuie să fie testați PCR o dată pe zi. Serviciile de transport în comun au fost suspendate și doar vehiculele omologate sunt permise pe drumuri. Alte măsuri au inclus închiderea birourilor, magazinelor și serviciilor neesențiale.
Declarația a spus că orice încălcare a regulilor va fi „tratată sever” de către poliție și a îndemnat oamenii să coopereze pentru a „obține victoria în lupta acestui district împotriva epidemiei”.
La sfârșitul lunii octombrie, lucrătorii au fost filmați care fugeau de la fața locului, după ce s-au plâns de tratamentul și dispozițiile lor prin intermediul rețelelor sociale. Orașele din apropiere au elaborat planuri de izolare a lucrătorilor migranți care fug în orașele lor natale, pentru a preveni răspândirea virusului.
Zhengzhou, un oraș cu aproape 13 milioane de locuitori, se luptă să-și controleze cel mai grav focar din ultimele luni, menținând în același timp economia pe un nivel echilibrat.
China a raportat luni 5.496 de noi cazuri de Covid-19 transmise local pentru 6 noiembrie – cel mai mare din 2 mai, când capitala comercială a țării, Shanghai, a fost pusă sub un blocaj zdrobitor pe fondul celui mai grav focar al său.
China este ultima economie majoră legată de o strategie de stingere a focarelor de Covid pe măsură ce acestea apar, impunând blocări rapide, teste în masă și carantine îndelungate, în ciuda perturbării pe scară largă a întreprinderilor și a lanțurilor internaționale de aprovizionare.
Autoritățile au turnat apă rece asupra speculațiilor că politica ar putea fi relaxată, purtătorul de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate, Mi Feng, afirmând că Beijingul „va rămâne neclintit de... politica generală a dinamicii zero-Covid”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră